Головна » 2015 » Червень » 4 » Акція на підтримку вимог профспілок
15:43
Акція на підтримку вимог профспілок

3 червня 2015 року профспілки провели другий етап акції протесту на підтримку вимог профспілок у колективному трудовому спорі з Урядом і роботодавцями у формі пікетування Уряду України.

Під керівництвом Федерації профспілок України до стін Кабінету Міністрів вийшли спілчани від Профспілки працівників освіти і науки України, охорони здоров’я, соціальної сфери, агропромислового комплексу та інші.

В акції взяли участь профспілкові активісти освітян нашого міста.

Обстоюючи законні права громадян, профспілки виступають проти:
• підвищення ціни на газ і тарифів на комунальні послуги;
• «безстрокової шокової терапії», що проводить Уряд;
• відсутності реальних соціально-економічних реформ, а також вимагають:
1. Переглянути і встановити справедливі ціни на український газ і тарифи на комунальні послуги для населення.
2. Підвищити з 1 липня та 1 грудня 2015 року прожитковий мінімум, мінімальну заробітну плату до рівня фактичного прожиткового мінімуму, що вдвічі є вищим ніж офіційна величина.
3. Забезпечити до 1 липня 2015 року проведення індексації грошових доходів населення на рівень інфляції 2014-2015 років, створення передумов рентабельної та престижної заробітної плати для найманих працівників.
4. Повністю повернути заборгованість із заробітної плати та компенсації працівникам за несвоєчасну оплату їхньої праці.
5. Забезпечити надійний державний контроль за додержанням законодавства у сфері трудових відносин, вдатися до рішучих дій щодо подолання нелегальної зайнятості і «тіньової» виплати зарплати.
6. Законодавчо відновити з 1 червня 2015 року санаторно-курортне лікування працівників, оздоровлення дітей, внести відповідні зміни до бюджету Фонду соціального страхування.
7. Відновити з 1 січня 2016 року соціальні права та соціальні гарантії працівників, пенсіонерів, чорнобильців, дію яких призупинено та скасовано у 2015 році.
8. Провести ефективний соціальний діалог, спрямований на виконання Генеральної угоди.

Вас може зацікавити...
Категорія: Профком | Переглядів: 575 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0