Головна » 2013 » Січень » 28 » День Соборності і Свободи України
10:27
День Соборності і Свободи України

«Свою Україну

Любіть любіть її…

Во время люте.В

Останню тяжкую

Минуту за неї

Господа моліть».

Т.Шевченко

Рівно 94 роки тому,22 січня 1919р. на Софійському майдані Києва відбулося урочисте проголошення Акта Злуки Ухвалу оприлюднив універсал УНР,що свідчив:"3-го січня 1919р. в м.Станіславі Українська Національна Рада Західної Української Народної Республіки урочисто проголосила злуку ЗУНР з Наддніпрянською УНР в одноцільну суверенну Народну Республіку".

22 січня уся Україна відзначає День Соборності і Свободи України.Коростень також не став виключенням.У читальному залі бібліотеки ім. М.Островського у формі усного журналу,що містив чотири сторінки,працівники бібліотеки розповіли гостям про визначну подію в житті нашої Вітчизни,коли в одно злились Галичина,Буковина,Закарпаття,Придніпрянська Україна в одну Велику Україну.

Серед присутніх були громадські діячі,представники політичних партій,активна і небайдужа молодь міста.

Також із щирими привітаннями перед присутніми виступив заступник міського голови О.О.Дзига.Історик за освітою,наголосив про важливість Акту Злуки і створення «єдиної ,самостійної,демократичної,правової,суверенної держави».

Наша загальноосвітня школа № 7 теж не була осторонь святкування дня Соборності.Було проведено такі заходи: «круглий стіл» серед учнів старших класів «Політична діяльність лідерів УНР та ЗУНР»;тематичні уроки «День Соборності України»;конкурс між школярами на кращу стіннівку до дня Соборності;книжкова тематична виставка літератури у шкільній бібліотеці «Соборна Україна:від ідеї до життя» та інші.

А учні 10-А класу зі своєю вчителькою історії Радкевич С.В. мали щасливу змогу бути учасниками урочистих зборів у міській бібліотеці ім.М.Островського ,від яких отримали багато нової та цікавої інформації.Також побували на екскурсії у міському краєзнавчому музеї,присвяченій Дню Соборності,на якій учні дізналися про звязок тих подій з нашим краєм.

Особисто для мене «соборність України»-не просто словосполучення.Соборність-це бути господарями на своїй землі,це жити єдиним народом,це суцільна держава,що не ділиться на частини.Хочу привітати з цим святом всіх коростенців!

Хай святиться імя твоє вічно,

Україно-колиско моя!

Вас може зацікавити...
Переглядів: 631 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0