Головна » 2015 » Січень » 21 » Інформація щодо встановлення батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах
16:50
Інформація щодо встановлення батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах

Інформація щодо встановлення батьківської плати за харчування дітей у  дошкільних навчальних закладах

Відповідно до Закону України від 28.12.2014 р. №76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», що вступив у силу з 01.01.2015р., внесено зміни до деяких законодавчих актів.

У Законі України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 13, ст. 178 із наступними змінами):

у статті 30:

у частині першій:

пункти 1, 3, 5, 6, 8, 12 виключити;

у пункті 10 абзац другий виключити;

доповнити частиною сьомою такого змісту:

«Установити, що пільги, передбачені пунктом 4 частини першої та пунктами 8, 9 частини третьої цієї статті, надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України».

 

У Законі України «Про дошкільну освіту» (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., № 49, ст. 259; 2014 р., № 2-3, ст. 41):

частину п’яту статті 35 викладено у такій редакції:

«5. Батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі у розмірі, що становить не менше 60 відсотків (у міській місцевості) та не менше 40 відсотків (у сільській місцевості) від вартості харчування на день.

Від плати за харчування дитини звільняються батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах».

 

У зв’язку з цими змінами з 01.01.2015р. у дошкільних навчальних закладах встановлюється батьківська плата за харчування дітей, яка становить не менше 60% від загальної вартості харчування.

 

Порядок встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затверджений Наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 р. № 667 (зі змінами)

2.1. Розмір плати зменшується на 50% для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей.

2.7. Плата з батьків не справляється за харчування дітей…у спеціальних дошкільних закладах (групах) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, в інших випадках, передбачених законодавством України (діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях, … діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.

2.8. Плата за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах вноситься щомісяця, не пізніше 10 числа поточного місяця, за який вноситься плата, до банківських установ (їх філій).

2.10. Батьки сплачують лише за дні відвідування дитиною дошкільного навчального закладу. За дні, у які дитина не відвідувала закладу (у разі хвороби, карантину, санаторного лікування, відпустки батьків або осіб, які їх замінюють, у літній період (75 днів) тощо), плата з батьків не справляється.

Вас може зацікавити...
Категорія: Відділ освіти | Переглядів: 2500 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.5/2