Головна » Методичний кабінет

Семінар-практикум вчителів початкової школи

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 613 | Дата: 19.03.2015
Семінар-практикум вчителів початкової школи

18 березня 2015 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 методичний кабінет організував семінар-практикум вчителів початкової школи на тему: «Інтерактивні технології як засіб формування ключових компетентностей учнів початкової школи». Мета заходу: познайомити з сучасними інтерактивними технологіями навчання і виховання; формувати фахові компетенції вчителів щодо впровадження інтерактивних технологій як засобу формування ключових компетентностей учнів початкової школи; створити комфортні умови навчання, за яких кожен учень відчуває свою успішність та інтелектуальну спроможність. Протягом семінару були реалізовані як теоретичні, так і практичні форми роботи. Камінська С.Б., голова методоб’єднання, презентувала систему роботи методоб’єднання вчителів початкових класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8. Учасники семінару відвідали відкриті уроки колег: Смолянюк-Власюк А.М. – літературне читання «Т. Шевченко «І досі сниться: під горою…»», 3-Б клас; Мойсеєнко С.В. – урок природознавства «Тварини лісу», 2-А клас. Освітяни стали активними учасниками майстер-класу «Весняний подарунок», проведений вчителями початкових класів Мельник С.О. і Жуковською Т.Ф. Найбільш позитивних емоцій викликала «Весела перерва», яку підготувала Невмержицька Т.І.. Семінари-практикуми, організовані методичним кабінетом, сприяють підвищенню рівня професійної компетентності вчителів, упровадженню сучасних освітніх систем і технологій, інтерактивних методів організації навчання й виховання.


Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 554 | Дата: 02.03.2015
Заходи, присвячені 144-й річниці від Дня народження Лесі Українки

"Ні! Я жива! Я буду вічно жити!

 Я в серці маю те, що не вмирає".

Під таким гаслом в загальноосвітніх навчальних закладах з 24 по 27 лютого пройшли заходи, присвячені 144-й річниці від Дня народження видатної української письменниці, нашої землячки Лесі Українки.

В ЗОШ№9 творчим вчителем Ткаченко С.В. спільно зі старшокласниками була проведена радіопередача «Лесиними стежками», в міській гімназії в уроки літератури гармонійно вплелися поетичні хвилини «Безсмертна поезія Л. Українки», цікавою була відеопрезентація «Дочка Прометея», створена досвідченим вчителем Жмаченко М.А. (ЗОШ№13). В НВК№12  Єрмак В.М., вчитель вищої категорії, провела відкритий урок  у 10 класі в формі «поетичної свічки» за творчістю видатної поетеси. Протягом уроку лунали натхненні слова педагога, чарівна музика скрипки, вихованці презентували свої творчі дослідження та художні замальовки.

Проведені заходи свідчать, що спадщина Лесі Українки - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням чисту воду, брати наснагу для життя і праці.


Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 549 | Дата: 25.02.2015
Практичний семінар для заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи

24 лютого на базі загальноосвітньої школи №1 методичною службою був організований практичний семінар для заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи на тему: «Мотивація навчальної діяльності школярів – шлях до підвищення ефективності уроку». Робота семінару передбачала теоретичну та практичну частини. Протягом теоретичної частини педагоги ознайомилися з творчою лабораторією заступників директорів ЗОШ№1 Ткачук О.І. та Ходаківської Т.Д. Матвєєва В.С. (НВК№12) розкрила питання «Мотивація навчальної діяльності як психолого-педагогічна проблема. Класифікація навчальних мотивів». Шахрай О.В. презентувала стратегії успішної роботи з обдарованими дітьми. Протягом семінару завучі мали змогу відвідати уроки природознавства, основ здоров’я, фізичної культури, математики, української та англійської мов, які підготували творчо працюючі педагоги: Миколайчук О.М., Салій Н.О., Барановська Н.О., Журавльов М.М., Чалая О.Ю., Власюк Н.П. Уроки відзначалися високим методичним рівнем, застосуванням сучасних методів та форм навчання, мультимедійною підтримкою. Цікавою була методика «Прогулянка лісою», запропонована заступникам практичним психологом Войналович Н.О.
Найбільше позитивних емоцій у присутніх викликав виховний захід – літературно-музична композиція «А над світом український рушничок цвіте», який підготували педагоги Колеснік Є.М., Петренко Н.В., Яремчук В.І. Учні школи в цікавій формі розповідали про українські звичаї та традиції, пов’язані з рушником, інсценізували уривки з художніх творів, майстерно виконували українські народні пісні.
Методичні заходи практичного спрямування дають змогу педагогам обмінятися досвідом роботи, збагатитися в професійній сфері.


Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 766 | Дата: 30.01.2015
Вітаємо переможців обласного етапу з української мови й літератури

Вітаємо переможців обласного етапу з української мови й літератури ... Читати далі »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 523 | Дата: 30.01.2015
Вітаємо переможців обласного етапу з математики, фізики, астрономії

Вітаємо переможців обласного етапу з математики, фізики, астрономії. ... Читати далі »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 534 | Дата: 30.01.2015
Cемінар-практикум вчителів фізики

28 січня 2015р. на базі ЗОШ № 3 відбувся семінар-практикум вчителів фізики ... Читати далі »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 559 | Дата: 05.01.2015
РЕЄСТРАЦІЯ на зовнішнє незалежне оцінювання 2015 року

РЕЄСТРАЦІЯ на зовнішнє незалежне оцінювання 2015 року

Перелік навчальних предметів, з яких особи, що виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2015 році, проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, російська мова, англійська мова, німецька мова, французька мова, іспанська мова.

Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право на складання тестів не більше як із чотирьох предметів.

Реєстрація осіб для проходження зовнішнього незалежного оцінювання здійснюватиметься з 5 січня до 20 лютого 2015 року.

Докладніше про порядок реєстрації на ЗНО-2015...

 

Для кожного зареєстрованого абітурієнта на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти створюється інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та PIN-кодом, указаним у ньому.




Календарний план проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2015 році

У розділі «Документи» на сторінці «нормативні документи» розміщено наказ Українського центру оцінювання якості освіти від 16 грудня 2014 року № 1475 «Про затвердження Календарного плану проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, для осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2015 році».


Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 710 | Дата: 26.12.2014
«Сучасна освіта Житомирщини - 2015»

24 грудня 2014 року на базі методичного кабінету відділу освіти відбулося відкриття міської педагогічної виставки «Сучасна освіта Житомирщини - 2015». Робота виставки проходила в два етапи. І етап – проведення шкільних виставок інновацій та передового педагогічного досвіду. ІІ етап - презентація сучасних освітніх технологій, інноваційних методів навчання і виховання, науково-методичних, навчальних, практичних матеріалів досвіду творчо працюючих учителів, педагогічних колектив навчальних і дошкільних закладів міста, психологічної служби.
Виставкові матеріали знаходитимуться в методичному кабінеті до 10 січня, і всі бажаючі матимуть змогу ознайомитись з ними. Кращі доробки педагогів будуть презентовані на обласній виставці «Сучасна освіта Житомирщини - 2015».


Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 799 | Дата: 23.12.2014
Уроки з підприємливим тлом

Методист ММК Шелюк Л.А.на базі Житомирського ОІППО в рамках реалізації проекту ... Читати далі »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 655 | Дата: 19.12.2014
Практичний семінар вчителів математики

19 грудня на базі ЗОШ №11 відбувся практичний семінар вчителів математики з теми: «Диференціація на уроках математики, як засіб підвищення рівня успішності учнів». Під час практичної частини семінару учасники відвідали уроки математики у 8 класі ( вчитель Забродська О.В.) та в 11 класі (вчитель Савченко Т.І.). Обмінятися досвідом реалізації диференційованого навчання вчителі мали змогу під час засідання круглого столу.


« 1 2 ... 10 11 12 13 »