Головна » 2016 » Квітень » 27 » Методичний міст
16:38
Методичний міст

27 квітня 2016 р на базі ДНЗ №8 відбувся методичний міст «Забезпечення наступності між дошкільною та початковою ланками в системі безперервної освіти» між педагогічними колективами ДНЗ №8,11 та міською гімназією.

         Презентуючи досвід роботи педагогічні колективи розкрили форми взаємодії колективів навчальних закладів, елементи організованої навчальної діяльності, які забезпечують успішність навчання в школі. Методист міського методкабінету Зарицька А.Й., керівники, Савочкіна Р.В., ДНЗ №8, Петренко О.С., ДНЗ №11, відмітили актуальність проблеми встановлення наступності на державному рівні, на необхідність створення умов для переходу дитини з дитячого садка в школу. Практичний психолог  Капитула С.А., соціальний педагог Максименко О.А., ДНЗ №8,  поділились досвідом взаємодії психологічних служб, звернули увагу присутніх на формування шкільної зрілості в підготовці дитини до навчання в школі. Вихователі-методисти Щинова Т.В., ДНЗ №8, Виговська О.В., ДНЗ №11, проінформували про забезпечення рівня навчально-виховного процесу щодо виконання вимог Базового компоненту дошкільної освіти педагогами дошкільних закладів.

            Вчитель міської гімназії Біжан Т.В.,  відмітила високий рівень підготовки дошкільників до навчання в школі. Головною умовою забезпечення наступності у вихованні і навчанні є спрямованість педагогічного процесу дитячого садка і школи на всебічний розвиток особистості дитини. З огляду на це необхідний зв*язок програм, методів і форм навчання у дошкільному навчальному закладі та в початковій школі.

            Зав.міським методичним кабінетом Черняєва С.В.  підводячи підсумки методичного заходу наголосила, що робота з організації наступності має проводитись педагогічними колективами спільно і системно. Тільки зацікавленість обох сторін і батьківської громадськості вирішить проблеми наступності дошкільної і початкової освіти, зробить перехід з дошкільного закладу до початкової школи безболісним і успішним для дитини.  

Вас може зацікавити...
Категорія: ДНЗ | Переглядів: 412 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0