Головна » 2020 » Вересень » 11 » На порядку денному – безпека учнів та працівників закладів освіти
16:02
На порядку денному – безпека учнів та працівників закладів освіти

 2020-2021 навчальний рік  розпочався для учасників освітнього процесу – учнів, їхніх батьків, працівників закладів освіти –  в нестандартних умовах, які, на жаль, диктує підступна коронавірусна хвороба.   Коростенські школярі поступово звикають до   нових  правил перебування в рідних школах, приходить розуміння того, що  особиста безпека залежить не  тільки  від зовнішніх умов, але, передусім, від внутрішньої потреби  захистити себе.  Як правильно захиститися та контролювати свій стан, щоб не наразити на небезпеку інших,  роз’яснюють учням та вихованцям педагоги, допомагають дітям   дотримуватися  санітарних вимог,  щоб сформувати життєві навички. Активно підтримують цей процес і батьки: налаштовують на правильну поведінку, забезпечують засобами індивідуального захисту, щодня міряють своїм дітям температуру.    До речі, відповідно до постанови №50 Головного санітарного лікаря України  термометрія проводиться тільки працівникам закладів освіти, про самопочуття учнів дізнаються педагоги шляхом опитування  перед початком занять. У разі поганого самопочуття  дитину переводять до кімнати-ізолятора та повідомляють батькам.

       Відділ освіти систематично вивчає потреби закладів освіти  та проводить відповідні закупівлі. Так на початок навчального року в заклади загальної середньої освіти було  поставлено антисептичні засоби для обробки рук,  дезінфекційні та мийні засоби, засоби особистого захисту для педагогічних працівників відповідно до рівня епідемічної небезпеки, бактерицидні лампи та інше обладнання.  

 Відповідно до потреб закладів освіти та кошторисних призначень і надалі  будуть здійснюватись закупівлі необхідних засобів та матеріалів, адже  забезпечення  безпеки  учнів та працівників закладів освіти є пріоритетним напрямком діяльності відділу освіту.

Бажаємо  всім здоров’я! Бережіть себе!

Вас може зацікавити...
Категорія: Відділ освіти | Переглядів: 198 | Додав: Admin | Теги: COVID-19, МОН | Рейтинг: 0.0/0