Головна » 2016 » Грудень » 10 » Нескінченний потік можливостей або запрошення до мандрівки в «хмарах»
19:55
Нескінченний потік можливостей або запрошення до мандрівки в «хмарах»

Життя – це постійний рух, вивчення та сприйняття чогось принципово нового. Сучасна освіта, як і життя в цілому, характеризується явищами інформатизації й комп'ютеризації всіх сфер життя. Телекомунікаційні і комп'ютерні технології нині мають вирішальний вплив на зміни, що відбуваються у суспільстві. Від ступеня інформатизації залежить розвиток рівня життя населення, економічна спроможність держави і місце країни у світовій спільноті.

Ці фактори передбачають внесення корективів і в організацію навчального процесу. Бо саме освіта відіграє чи не найголовнішу роль у формуванні світогляду людини. Від освіченості і компетентності молодого покоління залежить суспільство майбутнього і рівень життя в ньому.

Обсяги інформації в сучасному світі настільки великі, що звичайні шляхи пошуку, передачі, роботи з інформацією стають неефективними. На допомогу приходять сучасні потужні комп'ютери і засоби зв'язку, які дозволяють швидко знаходити, передавати і обробляти необхідну інформацію.

Основна соціальна функція школи – підготовка дитини до повноцінної життєдіяльності в умовахсучасного суспільства. Аби випускник школи знайшов своє місце в ньому, він повинен опанувати нові інформаційні технології, оволодіти навичками використовувати комп'ютер як інструмент повсякденної діяльності.

Однак, досить висока вартість засобів новітніх інформаційних технологій, слабке фінансування шкіл в сучасних складних соціально-економічних умовах стримують розвиток комп'ютерних технологій навчання.

Тому значною подією у житті Коростенської ЗОШ №1 стала заміна 8 грудня  старих морально застарілих комп'ютерів на нові. Кошти на їх придбання, а саме 3,5 тисячі євро, школі передали через норвезьку благодійну місію «Віра. Надія. Любов» студенти школи м. Олен.

Оновлення матеріально-технічної бази класу інформатики стало можливим  завдяки тісній співпраці вчителя Салія В.А. та міського координатора місії Ковальчука С.І.

Це дасть змогу кожному учневі школи в комфортних умовах  самореалізуватись та самовизначитись в інформаційному просторі.

Педагогічний, учнівський та батьківський колективи, а також адміністрація Коростенської ЗОШ №1 висловлюють  найщиріші слова подяки.

Ваша підтримка – свідчення небайдужого ставлення до проблем освіти в Україні, розуміння непересічної важливості навчання та виховання підростаючого покоління.

 

Вас може зацікавити...
Категорія: ЗНЗ | Переглядів: 378 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0