Головна » 2016 » Березень » 31 » Тиждень дитячого читання в ЗОШ №2
08:04
Тиждень дитячого читання в ЗОШ №2
Ось і прийшла весна!  Разом із пробудженням природи до нас приходить  багато прекрасних свят. Одне з них - є улюбленим  для дітвори, для усіх, хто пов’язав своє життя  з книгою, з бібліотекою. Вже традиційно в Україні, в кінці березня – на початку квітня у бібліотеках проходить Всеукраїнський  тиждень дитячого читання. З 21 по 25 березня  в ЗОШ №2  це свято проходило  під гаслом «Книга – для  радості, читання – для задоволення».
Тиждень  розпочався   виставкою-вернісажем  дитячої творчості «В гостях у казки», на якій були представлені малюнки  учнів початкової школи. А протягом тижня проводились різноманітні заходи, в центрі яких, як завжди, - книга та її читач. Так для молодших  учнів була проведена вікторина «Кращий бібліотекознавець», в якій здобула перемогу  учениця 4-Б класу Ващенко Анна.
Учні 5-6 класів прийняли участь у грі «Читач у бібліотеці». В якій потрібно було показати вміння швидко  орієнтуватися у книжковому фонді бібліотеки,  оперативно відшукати необхідну інформацію. Краще за всіх із цим справилась Розум Діана, учениця 6-А класу.
 Для учнів  старших класів  було запропоновано взяти участь у вікторині «Впізнай літературного героя за ілюстрацією».
 Родзинкою тижня стала  книжкова виставка у вигляді літературного фуршету.  Об’ємна, різнокольорова, колоритна, для читачів  всіх  вікових  категорій. В бібліо-меню увійшли страви на любий смак, від традиційних – до самих вишуканих: «Пригодницький  коктейль»,  «Детективний  мус», «Енциклопедичне  асорті», «Фантастичний  пудинг», «Карамельні  романи», «Казки з родзинками».
А пригощали всіх відвідувачів цією смакотою бібліо-офіціантки із 6-А класу Шелест Валерія, Барановська Катерина і Ярошук Настя.
Виставка викликала  у читачів незмінний інтерес, не залишила  нікого байдужим, адже повз неї просто неможливо пройти. Читачі  не  встояли  перед спокусою  взяти книгу до своїх  читацьких формулярів, а також  почастуватися  шоколадними  цукерками і печивом.
Проведення  Всеукраїнського  тижня  дитячого читання  завжди  сприяє залученню  підростаючого покоління до  невичерпних  джерел  знань, створенню  у  бібліотеках  атмосфери  радісного  спілкування, де кожна дитина відчуває  себе бажаним гостем.
 Пам’ятаймо  слова  з „ Повісті  минулих літ ”, що книги – плоди мудрості, джерело  мудрості,  світло мудрості.
Вас може зацікавити...
Категорія: ЗНЗ | Переглядів: 490 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0