Головна » 2012 » Грудень » 08

Місячник пожежної безпеки

Переглядів: 1338 | Дата: 08.12.2012

Протягом  листопада місяця в ДНЗ №6 було проведено місячник пожежної безпеки.  Головною метою якого є  формування у дітей навичок протипожежної безпеки, безпечної поведінки з вогнем у надзвичайній ситуації. Навчально-виховна робота проводилась з урахуванням  вікових,індивідуальних особливостей дітей дошкільного віку, гуманістичного, особистісно-орієнтованого, інтегрованого, діяльнісного, системного підходів.

З дітьми проводились заняття,бесіди, ігри, інсценізації, конкурси малюнків, інтелектуальні ігри, читання художніх творів, моделювання ситуацій з даної теми, екскурсії до пожежної частини, зустрічі з працівниками МНС  тощо.                                       До  проведення «Місячника пожежної безпеки» активно залучались батьки вихованців. Вони були активними учасниками консультацій, круглих столів, лекторіїв.            Підсумком проведення   «Місячника пожежної безпеки» стала розвага на тему: «Вогонь - і злий, і добрий», в якій брали участь вихованці і батьки.  Вихованці  старшої групи підготували інсценівку «Про вогонь нам треба знати: з ним не можна жартувати!» Діти із задоволенням грали в ігри-естафети, співали пісень, розповідали вірші. Батьки показали своє вміння у наданні першої медичної допомоги. Гостем заходу була інженер Коростенського районного відділу управління держтехногенбезпеки в Житомирський області Кирилюк Тетяна Антонівна.


Переглядів: 634 | Дата: 08.12.2012
4 грудня  в ЗОШ №2 було проведено спортивні змагання «А ну-мо, хлопці», присвячені  21 річниці Збройних Сил України. Право називатися найсильнішими та найспритнішими виборювали учні 10 та  11 класів.  Майбутні солдати змагалися у піднятті гирі 16 кг. ривком, комплексно-силових  вправах, неповній  розбірці  та збірці автомата, спорядженні магазину патронами, перетягуванні канату. Наші хлопці довели, що готові до служби в армії, адже результати були просто вражаючими. У нелегкій боротьбі  перемогу отримали учні  11 класу .

     У свою чергу  десятикласники довели, що є гідною зміною  старших товаришів і посіли почесне ІІ місце. Також глядачів  захопили енергійні танці та пісні  у виконанні чарівних дівчат: Марченкової  Вікторії, Колос  Анастасії та учениць 11 класу.

       Спортивне свято додало наснаги юнакам та посилило прагнення до підкорення нових вершин.


Переглядів: 818 | Дата: 08.12.2012

5 грудня на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№ 3 відбулось засідання школи молодого вчителя початкових класів « Перші кроки до майстерності». Метою заняття було поглиблення знань молодих вчителів про ключові компоненти професійної компетентності педагога.

         Педагоги школи презентували уроки з логіки (Журавльова О.М.,4 клас),  читання ( Вигівська О.Ф., 2 клас), громадянської освіти ( Канарська Т.М., 3 клас), української мови ( Войналович М.Л., 2 клас).

         Підводячи підсумки роботи, педагоги загальноосвітніх шкіл створили «Порадник молодого вчителя початкових класів».


Переглядів: 573 | Дата: 08.12.2012

30.11.12р. на базі міської дитячої поліклініки проведено чергове засідання психолого-медико-педагогічної консультації ( ПМПК) з метою проведення обстеження дітей та виявлення порушень їхнього розвитку, встановлення діагнозу і визначення умов реабілітації, навчання, виховання, лікування.

         Також ПМПК здійснює консультативно-методичну допомогу батькам, педагогам, працівникам соціально-реабілітаційних служб для дітей з особливими потребами дошкільного та шкільного віку.


Переглядів: 616 | Дата: 08.12.2012

30 листопада  2012 року у ДНЗ №8 пройшла виставка «Дарунки осені чудові в плодах і квітах паперових», на якій були представлені роботи дітей, батьків та педагогів.

     Естетично виконані  в нетрадиційних техніках роботи  справили незабутні  враження  на відвідувачів та учасників виставки.


Переглядів: 917 | Дата: 08.12.2012

29 листопада ц.р. в дошкільному навчальному закладі № 16 відбулося  методичне об’єднання вихователів груп раннього віку, на якому обговорено проблему  формування здорового способу життя у дітей. Учасники методоб’єднання познайомились з досвідом роботи педколективу ДНЗ №16 по впровадженню в освітньо-виховний процес здоров’язбережувальних технологій. Вихователь  Кисілевич Т.С. провела з дітьми заняття з використанням  оздоровчих технологій пісочної терапії, казкотерапії. Вихователь-методист Воробйова Т.А. презентувала свої напрацювання по застосуванню таких технологій як ароматерапія, фітотерапія, музикотерапія в зміцненні здоров’я дошкільнят.

           Керівник методоб’єднання Романчук Л.Д. надала методичні рекомендації по проведенню арт-терапії з дітьми раннього віку.