Головна » 2012 » Грудень » 21 » Свято Святого Миколая!
21:24
Свято Святого Миколая!

      Історію свого народу можна пізнати не тільки на уроках, а й тоді, коли вивчаються його звичаї, обряди, прикмети, народні пісні та свята.

      Тому, щоб глибше познайомитися з народними звичаями учні ЗОШ №2 у групі продовженого дня для учнів 2-4 класів разом зі своєю вихователькою Назаркіною Л.І. вирішили відобразити чарівне і казкове дійство – свято Миколая. Тим самим виховуючи у молодших школярів почуття шани, поваги і любові до своєї родини, сімейних традицій, бажання шанувати духовні надбання нашого народу.

       Використовуючи мистецтво українського фольклору, його багатовіковий досвід як чинник естетичного, морального, духовного розвитку школярів Назаркіна Л.І. враховує вікові особливості школярів групи.

       Тому дійство святого Миколая було розіграно по ролях учнями групи. Це і господар (Марченков Н., учень 3-Б кл.) і господиня (Баранівська К., учениця 3-А кл.), іхні діти (Сітайло О., учениця 4 кл., та Гаєвський В., учень 2-А кл.), ангели (Ходаківський А. та Пархомчук В. учені 2-Б кл., Виговська К. (3-Б), Мельник Н.) і зірочки Якименко К., Пархомчук А. (2-Б кл.), пастушки. Яскраво, захоплено зіграв роль чортика Антипка учень 6 класу Істомін О., але найбільше захоплення всього залу здобула майстерність гри Дворецького Миколая (роль святого Миколая). А як гарно виспівували пісні учні, звертаючись до святого Миколая! Це і Ходаківський А. (2-Б кл.), Кирпатенко Л. (2-А кл.) та Кирпатенко А. (3-Б).

      Всі школярі, які приймали участь у дійстві відкрили в собі велике почуття цілісного сприйняття духовного розвитку, емоційну мобільність та готовність з натхненням і насолодою виконувати творчі задуми свого вихователя Назаркіної Л.І. з виховання духовного розвитку молодших школярів.


Вас може зацікавити...
Переглядів: 674 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0