Головна » 2019 » Листопад » 13 » Тренінг для педагогів закладів дошкільної освіти «Ігри та вправи на основі тілесного контакту»
12:06
Тренінг для педагогів закладів дошкільної освіти «Ігри та вправи на основі тілесного контакту»

Вірджинія Сатир, американський психолог та психотерапевт, вважала, що людині потрібні: 4 обійми на день для виживання, 8 – для хорошого самопочуття, а 12 – для того, щоб розвиватися та рухатися вгору. А як думаєте Ви? Чи потрібно використовувати у своїй роботі тілесний контакт? Наскільки це доречно й ефективно? Це функція батьків чи педагогів? Які є бар’єри для застосування вправ з тілесним контактом? Такі та ряд інших питань вирішували педагоги-дошкільники на тренінгу для педагогів ЗДО «Ігри та вправи на основі тілесного контакту», який пройшов 12.11.2019 року в ДНЗ№1 м.Коростеня. 

Тілесні вправи та ігри, які були запропоновані педагогам в рамках тренінгу, спрямовані на вирішення таких завдань у роботі з дітьми, як:

  • розвиток навичок відчуття власного тіла, його образу,
  • розвиток соціальної активності та згуртованості,
  • розвиток уміння долати труднощі та керувати власним настроєм тощо.

У будь-якому віці ми всі йдемо шляхом самопізнання і розвитку, а найцікавіше, що може трапитися на цьому шляху – це поєднання дітей між собою, дітей і батьків, близьких дорослих, які піклуються про дитину. Таке поєднання є основою для вияву почуттів любові, прийняття, довіри, визнання, захищеності, дружньої уваги, радості, що сприяють успішному розвитку дитини.

Перш ніж стати успішною у соціальному середовищі, дитина має вибудувати у своїй свідомості цілісну і здорову систему сприйняття себе, що прямо відбивається на її фізичному тілі, поведінкових, емоційних та когнітивних проявах, мовленні, способах осмислення інших, світу та його пізнання тощо.

Саме тому педагоги-дошкільники міста приділяють велику увагу формуванню у дітей цілісної та здорової бази світогляду, сформованою спільнотою.

 

Вас може зацікавити...
Категорія: Психологічна служба | Переглядів: 563 | Додав: Admin | Теги: тренінг, ДНЗ, Семінар | Рейтинг: 0.0/0