Головна » Архів матеріалів

Практичний семінар шкільних бібліотекарів.

Переглядів: 524 | Дата: 28.11.2012

27 листопада 2012 року на базі ЗОШ №13 був проведений практичний семінар шкільних бібліотекарів. Метою семінару було підвищення фахової компетенції бібліотекарів. На теоретичній частині обговорювалися питання змісту і основних напрямів інноваційної діяльності шкільних бібліотек та інноваційні підходи до організації бібліотечного обслуговування читачів.

Учасники відвідали інтегрований урок вчителів М.А.Жмаченко, А.М.Ткаченко, В.В.Мещерякової.



Переглядів: 614 | Дата: 27.11.2012
26 листопада на базі методичного кабінету відбувся круглий стіл для вчителів української мови та літератури на тему: «Казкотерапія: педагогічна інновація чи психологічна адаптація». Протягом засідання педагоги з’ясували педагогічну цінність казки, ознайомилися з особливостями структури нестандартного уроку-казки, методикою використання лінгвістичних казок на уроках української мови та літератури. До роботи семінару був залучений практичний психолог дошкільного навчального закладу, який продемонстрував елементи казкотерапії.  Засідання супроводжувалось цікавими презентаціями, демонстрацією творчих робіт вихованців та педагогів, ілюстраціями. Найбільш активними були педагоги міського ліцею, загальноосвітніх шкіл № 8,13.




Переглядів: 651 | Дата: 27.11.2012
25 листопада на базі міської гімназії відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури. Вітаємо переможців:
7 клас – Войтюк  Дар’ю (міська гімназія);
8 клас – Дорфман Олену (ЗОШ№10);
9 клас – Картавих Дмитра (ЗОШ№7);
10 клас – Цурканюк Юлію (ЗОШ№2);
11 клас – Невмержицьку Марію (міська гімназія).

До перемоги вихованців привели педагоги Волкодав Б.В., Бондарчук Р.В. (міська гімназія), Атаманчук С.І. (ЗОШ№10), Іскрицька Н.М. (ЗОШ№7) та Вигівська О.А. (ЗОШ№2).



Переглядів: 559 | Дата: 27.11.2012
Протягом минулого тижня на базі загальноосвітньої школи №11 відбувся ІІ етап Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика. Конкурс проводиться щорічно з метою утвердження державного  статуту української мови, піднесення престижу серед учнівської молоді, виховання інтересу до культури та традицій українського народу.
Щиро вітаємо переможців:
3 клас – Козаренко Карину, міський ліцей;
4 клас – Петренко Максима, ЗОШ№11;
5 клас – Сєдіна Юрія, міська гімназія;
6 клас – Невмержицьку Анастасію, ЗОШ №9;
7 клас – Рибачука Романа, ЗОШ №7;
8 клас – Беспальчук Богдану, ЗОШ№9;
9 клас – Лободу Анастасію, міська гімназія;
10 клас – Зарицького Віталія, міська гімназія;
11 клас – Білошицьку Катерину, ЗОШ№3.


Переглядів: 1462 | Дата: 27.11.2012

Осіння природа залишається для нас загадковою, вона зачарувала людину своєю незвичною красою. Ось  і розмалювала все навколо своїми чудовими фарбами. Це неможливо не помітити, саме тому в школі №2 було проведено конкурс «Міс Осінь-2012». У ньому брали участь учениці різних класів. Завдяки безмежному таланту та праці, учасниці достойно виступили перед публікою, залишивши лише позитивні емоції.

Першим конкурсом була «Візитка». Тут учасниці розповідали про себе, про свої захоплення, про майбутні сподівання. На другому етапі («Домашнє завдання») конкурсантки мали розповісти про будь-яку країну світу, посилюючи увагу на національний одяг та традиції. Третій конкурс мав назву «Мій коник». Тут учасниці повинні були показати себе з творчого боку. Співаючи, танцюючи, показуючи сценки, граючи на інструментах, конкурсантки ще раз доводили, що вони талановиті та заслуговують уваги. Конкурс «Аплікація» став четвертим. Учасниці презентували власні вироби з найрізноманітніших матеріалів. Завдяки своїй безмежній фантазії, вони достойно справилися з цим завданням. «Моделювання ситуації» - останній конкурс. У ньому учасницям давалося завдання від суддів показати мімікою та жестами певну ситуацію.

Як бачимо, «Міс Осінь-2012» була насичена різними виступами. Публіка аплодувала не шкодуючи долонь! У номінації «Міс Усмішка» перемогла Фініка Катерина, «Міс Чарівність» стала Тихонова Валентина. Виявивши неабияку жіночність, Самохвалова Анастасія стала «Міс Ніжність». Набравши найбільшу кількість балів від суддів, Домославська Марина перемогла та стала «Міс Осінь-2012».


Переглядів: 642 | Дата: 26.11.2012

Саме такі слова обрані гаслом педагогічної ради «До здоров’я дітей – через освіту дорослих», що відбулася 23 листопада в дошкільному навчальному закладі № 8. В роботі взяли участь педагоги, батьки, психолог, старша медсестра. Сім’я завжди була і залишається головним осередком, де відбуваються становлення і розвиток особистості дитини. Саме в родині малюк отримує перші уроки життя. Згодом, відвідуючи дошкільний навчальний заклад, дитина набуває початкового суспільного досвіду. Власне в цей час вимоги до виховання дитини мають бути однаковими з боку педагогів та батьків. Батьки поділились досвідом оздоровлення дітей в сім’ї, запропонували провести «День батьківського самоврядування».

« 1 2 ... 102 103 104