Головна » Архів матеріалів

Засідання правового лекторію для старшокласників.

Переглядів: 529 | Дата: 12.12.2012
12.12.2012р. на базі ЗОШ№11 в рамках Всеукраїнського тижня права відділом освіти Коростенського міськвиконкому та Коростенським міськрайонним управлінням юстиції було проведено засідання правового лекторію для старшокласників загальноосвітніх навчальних закладів міста. Начальник КМРУЮ Кормінець Л.В. висвітлила питання про рівень прав і обов’язків громадян та право на оскарження дій чи бездіяльності посадових осіб, органів державної влади. Перед аудиторією виступила Жиліна Г.Г., начальник міського відділу ДРАЦ, яка роз’яснила порядок зміни імені громадянами України та відповіла на інші запитання, пов’язані з державною реєстрацією актів цивільного стану.



Переглядів: 1335 | Дата: 08.12.2012

Протягом  листопада місяця в ДНЗ №6 було проведено місячник пожежної безпеки.  Головною метою якого є  формування у дітей навичок протипожежної безпеки, безпечної поведінки з вогнем у надзвичайній ситуації. Навчально-виховна робота проводилась з урахуванням  вікових,індивідуальних особливостей дітей дошкільного віку, гуманістичного, особистісно-орієнтованого, інтегрованого, діяльнісного, системного підходів.

З дітьми проводились заняття,бесіди, ігри, інсценізації, конкурси малюнків, інтелектуальні ігри, читання художніх творів, моделювання ситуацій з даної теми, екскурсії до пожежної частини, зустрічі з працівниками МНС  тощо.                                       До  проведення «Місячника пожежної безпеки» активно залучались батьки вихованців. Вони були активними учасниками консультацій, круглих столів, лекторіїв.            Підсумком проведення   «Місячника пожежної безпеки» стала розвага на тему: «Вогонь - і злий, і добрий», в якій брали участь вихованці і батьки.  Вихованці  старшої групи підготували інсценівку «Про вогонь нам треба знати: з ним не можна жартувати!» Діти із задоволенням грали в ігри-естафети, співали пісень, розповідали вірші. Батьки показали своє вміння у наданні першої медичної допомоги. Гостем заходу була інженер Коростенського районного відділу управління держтехногенбезпеки в Житомирський області Кирилюк Тетяна Антонівна.


Переглядів: 631 | Дата: 08.12.2012
4 грудня  в ЗОШ №2 було проведено спортивні змагання «А ну-мо, хлопці», присвячені  21 річниці Збройних Сил України. Право називатися найсильнішими та найспритнішими виборювали учні 10 та  11 класів.  Майбутні солдати змагалися у піднятті гирі 16 кг. ривком, комплексно-силових  вправах, неповній  розбірці  та збірці автомата, спорядженні магазину патронами, перетягуванні канату. Наші хлопці довели, що готові до служби в армії, адже результати були просто вражаючими. У нелегкій боротьбі  перемогу отримали учні  11 класу .

     У свою чергу  десятикласники довели, що є гідною зміною  старших товаришів і посіли почесне ІІ місце. Також глядачів  захопили енергійні танці та пісні  у виконанні чарівних дівчат: Марченкової  Вікторії, Колос  Анастасії та учениць 11 класу.

       Спортивне свято додало наснаги юнакам та посилило прагнення до підкорення нових вершин.


Переглядів: 814 | Дата: 08.12.2012

5 грудня на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№ 3 відбулось засідання школи молодого вчителя початкових класів « Перші кроки до майстерності». Метою заняття було поглиблення знань молодих вчителів про ключові компоненти професійної компетентності педагога.

         Педагоги школи презентували уроки з логіки (Журавльова О.М.,4 клас),  читання ( Вигівська О.Ф., 2 клас), громадянської освіти ( Канарська Т.М., 3 клас), української мови ( Войналович М.Л., 2 клас).

         Підводячи підсумки роботи, педагоги загальноосвітніх шкіл створили «Порадник молодого вчителя початкових класів».


Переглядів: 567 | Дата: 08.12.2012

30.11.12р. на базі міської дитячої поліклініки проведено чергове засідання психолого-медико-педагогічної консультації ( ПМПК) з метою проведення обстеження дітей та виявлення порушень їхнього розвитку, встановлення діагнозу і визначення умов реабілітації, навчання, виховання, лікування.

         Також ПМПК здійснює консультативно-методичну допомогу батькам, педагогам, працівникам соціально-реабілітаційних служб для дітей з особливими потребами дошкільного та шкільного віку.


Переглядів: 612 | Дата: 08.12.2012

30 листопада  2012 року у ДНЗ №8 пройшла виставка «Дарунки осені чудові в плодах і квітах паперових», на якій були представлені роботи дітей, батьків та педагогів.

     Естетично виконані  в нетрадиційних техніках роботи  справили незабутні  враження  на відвідувачів та учасників виставки.


Переглядів: 913 | Дата: 08.12.2012

29 листопада ц.р. в дошкільному навчальному закладі № 16 відбулося  методичне об’єднання вихователів груп раннього віку, на якому обговорено проблему  формування здорового способу життя у дітей. Учасники методоб’єднання познайомились з досвідом роботи педколективу ДНЗ №16 по впровадженню в освітньо-виховний процес здоров’язбережувальних технологій. Вихователь  Кисілевич Т.С. провела з дітьми заняття з використанням  оздоровчих технологій пісочної терапії, казкотерапії. Вихователь-методист Воробйова Т.А. презентувала свої напрацювання по застосуванню таких технологій як ароматерапія, фітотерапія, музикотерапія в зміцненні здоров’я дошкільнят.

           Керівник методоб’єднання Романчук Л.Д. надала методичні рекомендації по проведенню арт-терапії з дітьми раннього віку.

 


Переглядів: 602 | Дата: 29.11.2012
28.11.12р. на базі ЗОШ№5 відбувся семінар-практикум вчителів історії та правознавства на тему: «Реалізація міжпредметних зв’язків у процесі навчання історії та правознавства».
В теоретичній частині семінару були розглянуті питання про сутність форми, функції та значення використання міжпредметних зв’язків у навчально-виховному процесі та інтегрований урок як засіб реалізації міжпредметних зв’язків. Учасники семінару відвідали уроки в 6 та 8 класах і на практиці познайомились, як реалізують міжпредметні зв’язки вчителі історії Величко Любов Василівна та Бовсунівська Галина Михайлівна.
У семінарі брала участь начальник Коростенського міськрайонного управління юстиції Кормінець Людмила Василівна, яка познайомила присутніх з новинками законодавства, зокрема зупинилась на основних положеннях щодо захисту прав і свобод громадян за новим кримінально-процесуальним кодек
сом.

                         




Переглядів: 521 | Дата: 28.11.2012

27 листопада 2012 року на базі ЗОШ №13 був проведений практичний семінар шкільних бібліотекарів. Метою семінару було підвищення фахової компетенції бібліотекарів. На теоретичній частині обговорювалися питання змісту і основних напрямів інноваційної діяльності шкільних бібліотек та інноваційні підходи до організації бібліотечного обслуговування читачів.

Учасники відвідали інтегрований урок вчителів М.А.Жмаченко, А.М.Ткаченко, В.В.Мещерякової.



Переглядів: 612 | Дата: 27.11.2012
26 листопада на базі методичного кабінету відбувся круглий стіл для вчителів української мови та літератури на тему: «Казкотерапія: педагогічна інновація чи психологічна адаптація». Протягом засідання педагоги з’ясували педагогічну цінність казки, ознайомилися з особливостями структури нестандартного уроку-казки, методикою використання лінгвістичних казок на уроках української мови та літератури. До роботи семінару був залучений практичний психолог дошкільного навчального закладу, який продемонстрував елементи казкотерапії.  Засідання супроводжувалось цікавими презентаціями, демонстрацією творчих робіт вихованців та педагогів, ілюстраціями. Найбільш активними були педагоги міського ліцею, загальноосвітніх шкіл № 8,13.




« 1 2 ... 101 102 103 104 »