Головна » Архів матеріалів

День Соборності і Свободи України

Переглядів: 628 | Дата: 28.01.2013

«Свою Україну

Любіть любіть її…

Во время люте.В

Останню тяжкую

Минуту за неї

Господа моліть».

Т.Шевченко

Рівно 94 роки тому,22 січня 1919р. на Софійському майдані Києва відбулося урочисте проголошення Акта Злуки Ухвалу оприлюднив універсал УНР,що свідчив:"3-го січня 1919р. в м.Станіславі Українська Національна Рада Західної Української Народної Республіки урочисто проголосила злуку ЗУНР з Наддніпрянською УНР в одноцільну суверенну Народну Республіку".

22 січня уся Україна відзначає День Соборності і Свободи України.Коростень також не став виключенням.У читальному залі бібліотеки ім. М.Островського у формі усного журналу,що містив чотири сторінки,працівники бібліотеки розповіли гостям про визначну подію в житті нашої Вітчизни,коли в одно злились Галичина,Буковина,Закарпаття,Придніпрянська Україна в одну Велику Україну.

Серед присутніх були громадські діячі,представники політичних партій,активна і небайдужа молодь міста.

Також із щирими привітаннями перед присутніми виступив заступник міського голови О.О.Дзига.Історик за освітою,наголосив про важливість Акту Злуки і створення «єдиної ,самостійної,демократичної,правової,суверенної держави».

Наша загальноосвітня школа № 7 теж не була осторонь святкування дня Соборності.Було проведено такі заходи: «круглий стіл» серед учнів старших класів «Політична діяльність лідерів УНР та ЗУНР»;тематичні уроки «День Соборності України»;конкурс між школярами на кращу стіннівку до дня Соборності;книжкова тематична виставка літератури у шкільній бібліотеці «Соборна Україна:від ідеї до життя» та інші.

А учні 10-А класу зі своєю вчителькою історії Радкевич С.В. мали щасливу змогу бути учасниками урочистих зборів у міській бібліотеці ім.М.Островського ,від яких отримали багато нової та цікавої інформації.Також побували на екскурсії у міському краєзнавчому музеї,присвяченій Дню Соборності,на якій учні дізналися про звязок тих подій з нашим краєм.

Особисто для мене «соборність України»-не просто словосполучення.Соборність-це бути господарями на своїй землі,це жити єдиним народом,це суцільна держава,що не ділиться на частини.Хочу привітати з цим святом всіх коростенців!

Хай святиться імя твоє вічно,

Україно-колиско моя!


Переглядів: 602 | Дата: 22.01.2013

Щиро вітаємо переможців і призерів ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з основ наук та їх наставників!

Українська мова і література:

Невмержицьку Марію, ученицю11 класу міської гімназії -  І місце  (вчитель Волкодав Б.В.),

Дорфман Олену, ученицю 8 класу  ЗОШ№10 - ІІ місце  (вчитель Атаманчук С.І.),

Русанову Анну, ученицю 10 клас  ЗОШ№7 - ІІ місце  (вчитель Яндюк Л.А.),

Титюка Сергія, учня 11 класу  ЗОШ№11 - ІІІ місце  (вчитель Василенко Л. Г.),

Островську  Ольгу, ученицю 11 класу ЗОШ№10 - ІІІ місце  (вчитель  Стужук Т.П.).

 

Фізика:

Андрієвича Володимира, учня 11 класу ЗОШ№9 - ІІ місце (вчитель Зволейко К.В.),

Тичину Валерію, ученицю 8 класу ЗОШ№10 - ІІІ місце  (вчитель Каленський В.С.).

 

Інформатика (програмування):

Стретович Марину, ученицю 10 класу ЗОШ№10 – ІІ місце ( вчитель Каленський В.С.),

Ющенко Андрія, учня 10 класу міської гімназії – ІІ місце ( вчитель Горєлова О.М.),

Бахшалієва Артура, учня 11 класу ЗОШ№10 – ІІІ місце ( вчитель Каленський В.С.),

Райзберга Дмитра, учня 11 класу міської гімназії – ІІІ місце ( вчитель Рудик С.В.).

 

Історія:

Титюка Сергія, учня 11 класу  ЗОШ№11 - ІІ місце  (вчитель Дубінчук Д.М.),

Кириченко Оксану, ученицю 8 класу ЗОШ№7 – ІІІ місце ( вчитель Павленко Л.М.),

Супруненко Єлизавету, ученицю 8 класу міської гімназії – ІІІ місце ( вчитель Хилітинська Т.Ф.),

Іванову Єлизавету, ученицю 10 класу міської гімназії – ІІІ місце ( вчитель Вознюк В.М.),

Шатуху  Марину, ученицю 11 класу ЗОШ№10 – ІІІ місце ( вчитель Бовкунова Л.П.).

 

Фізична культура:

Миколайчук Катерину, ученицю 11 класу ЗОШ№1 – ІІ місце ( вчитель Степанюк Ф.Г.),

Кучера Валентина, учня 11 класу ЗОШ№10 – ІІ місце ( вчитель Мороз Є.Є.).


Переглядів: 577 | Дата: 10.01.2013

Зовнішнє незалежне оцінювання бажаючих вступати в 2013 році до вищих навчальних закладів буде проводитися з таких предметів: українська мова і література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, географія, фізика, хімія, російська мова, світова література, одна з іноземних мов (за вибором): англійська, німецька, французька, іспанська.

Кожен абітурієнт матиме право на складання тестів не більше як із чотирьох предметів.

Тести для зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії будуть перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами; світової літератури – російською мовою.

Реєстрація осіб для проходження зовнішнього незалежного оцінювання здійснюватиметься з 4 січня до 5 березня 2013 року.

Пункт реєстрації:

Методичний кабінет міського управління освіти та науки
м. Коростень, вул. Грушевського, 66
ПІБ реєстратора  Рудик Сергій Васильович
Телефон  (04142)44442
Графік роботи  
08.00-17.00 понеділок,середа, п?ятниця, 
15.00-17.00-вівторок,четвер, 
перерва 12.00-13.00, 
вихідний-субота, неділя

Для реєстрації особа повинна до регіонального центру оцінювання якості освіти надіслати поштою не пізніше 05 березня 2013 року (бажано цінним листом із описом вкладення) комплект документів:

Обов’язково:

    Заяву-реєстраційну картку. Сформувати її потрібно за допомогою Програми створення заяви-реєстраційної картки особи, яка бажає пройти ЗНО в 2013 році (далі – Програма реєстрації), розміщеної на веб-сайтах Українського та регіональних ЦОЯО. Створити заяву-реєстраційну картку, використовуючи Програму реєстрації, Ви зможете самостійно або звернувшись за допомогою до працівника пункту реєстрації (інформація про адреси та графік роботи Пунктів реєстрації буде розміщена на сайтах РЦОЯО). Після того, як Ви роздрукуєте заяву-реєстраційну картку, заповніть її власноруч і в спеціально відведених місцях наклейте дві ідентичні фотокартки розміром 3х4 см.
    Копію паспорта (сторінка №1 з фотокарткою, прізвищем, ім’ям, по батькові та датою народження) або свідоцтва про народження (для осіб, яким станом на 01 вересня 2012 року не виповнилося шістнадцять років).
    Довідку з місця навчання за зразком, установленим Українським центром оцінювання якості освіти для осіб, які здобудуть повну загальну середню освіту в 2013 році, або копію атестата.

За потребою:

    Копію документа про зміну прізвища, ім'я, по батькові (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних).
    Висновок закладу охорони здоров’я про необхідність створення особливих (специфічних) умов проходження ЗНО (для осіб, які мають захворювання, що можуть бути перешкодою для участі в тестуваннях).
    Переклад документів українською мовою, завірених нотаріально (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою).

На копіях документів, що надаються для реєстрації, напишіть «Згідно з оригіналом» (без лапок), поставте особистий підпис і зазначте власне прізвище, ініціали та дату засвідчення копії.

Підтвердженням факту реєстрації для участі в ЗНО є Сертифікат, який буде надіслано Вам рекомендованим листом разом із:

    реєстраційною карткою абітурієнта;
    інформаційним бюлетенем «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2013 рік»;
    повідомлення про створення особливих (специфічних) умов для проходження зовнішнього оцінювання та висновок закладу охорони здоров’я (особам, які надали відповідний висновок).

Якщо протягом трьох тижнів з моменту відправлення реєстраційних документів Ви не отримали Сертифікат або лист з відмовою в реєстрації, зверніться до відповідного регіонального центру за телефоном інформаційної підтримки.

Для кожного зареєстрованого абітурієнта на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти створюється інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та PIN-кодом, указаним у ньому.


Переглядів: 746 | Дата: 09.01.2013
9 січня 2013 року на базі методичного кабінету відбувся теоретичний семінар вчителів історії та правознавства на тему: «Шкільне  методичне об’єднання як осередок інноваційного навчального потенціалу». Охрімчук О.І.,  вчитель історії НВК№12, познайомила присутніх з  положенням про методичне об’єднання вчителів-предметників, вказала завдання, функції та права шкільного методичного об’єднання Вознюк В.М., вчитель міської гімназії, показала роль методоб’єднання в підвищенні фахової майстерності педагогів, Годлевська В.С., вчитель міського ліцею, розповіла про напрямки роботи зі зміцнення навчально-матеріальної бази кабінетів суспільних дисциплін. За круглим столом педагоги поділились досвідом  проведення і організації  позакласної роботи  в школі.
Переглядів: 950 | Дата: 24.12.2012

Уже стало доброю традицією проведення Дня відкритих дверей для майбутніх першокласників.

22 грудня ЗОШ №2 гостинно відчинила двері для дітей , які стануть першокласниками - 2013 року та їх батьків.

Усіх гостинно зустрічали працівники школи і запрошували до святково прибраної зали . До уваги присутніх учні 9- Б класу представили міні-дійство «По країні з краю в край ходить Святий Миколай». Діти поринули у світ традицій українського народу, зустрівши разом з героями дійства святого Миколая. Весело та цікаво було малюкам та їх батькам брати участь у конкурсах, які приготували і провели перші вчителі Петренко Галина Альбертівна та Миколайчук Наталія Вадимівна. Свято вийшло душевним і радісним. На згадку про школу діти отримали невеличкі сувеніри та солодкі призи.

Після свята директор школи Кузнєцова Оксана Володимирівна провела оглядову екскурсію по школі.
У дітей та їх батьків склалось приємне враження про школу.
Перший крок уже зроблено. Тому хочеться сказати:"У добрий час! Успіхів вам та приємних вражень!"

Наступний крок - проведення курсів з підготовки дітей до школи.
Початок роботи курсів29 грудня2012 року о 10 годині (субота).



Переглядів: 670 | Дата: 21.12.2012

      Історію свого народу можна пізнати не тільки на уроках, а й тоді, коли вивчаються його звичаї, обряди, прикмети, народні пісні та свята.

      Тому, щоб глибше познайомитися з народними звичаями учні ЗОШ №2 у групі продовженого дня для учнів 2-4 класів разом зі своєю вихователькою Назаркіною Л.І. вирішили відобразити чарівне і казкове дійство – свято Миколая. Тим самим виховуючи у молодших школярів почуття шани, поваги і любові до своєї родини, сімейних традицій, бажання шанувати духовні надбання нашого народу.

       Використовуючи мистецтво українського фольклору, його багатовіковий досвід як чинник естетичного, морального, духовного розвитку школярів Назаркіна Л.І. враховує вікові особливості школярів групи.

       Тому дійство святого Миколая було розіграно по ролях учнями групи. Це і господар (Марченков Н., учень 3-Б кл.) і господиня (Баранівська К., учениця 3-А кл.), іхні діти (Сітайло О., учениця 4 кл., та Гаєвський В., учень 2-А кл.), ангели (Ходаківський А. та Пархомчук В. учені 2-Б кл., Виговська К. (3-Б), Мельник Н.) і зірочки Якименко К., Пархомчук А. (2-Б кл.), пастушки. Яскраво, захоплено зіграв роль чортика Антипка учень 6 класу Істомін О., але найбільше захоплення всього залу здобула майстерність гри Дворецького Миколая (роль святого Миколая). А як гарно виспівували пісні учні, звертаючись до святого Миколая! Це і Ходаківський А. (2-Б кл.), Кирпатенко Л. (2-А кл.) та Кирпатенко А. (3-Б).

      Всі школярі, які приймали участь у дійстві відкрили в собі велике почуття цілісного сприйняття духовного розвитку, емоційну мобільність та готовність з натхненням і насолодою виконувати творчі задуми свого вихователя Назаркіної Л.І. з виховання духовного розвитку молодших школярів.



Переглядів: 464 | Дата: 21.12.2012

21.12.2012р. на базі міської дитячої поліклініки проведено чергове засідання психолого-медико-педагогічної консультації (ПМПК) з метою проведення обстеження дітей та виявлення порушень їхнього розвитку, встановлення діагнозу і визначення умов реабілітації, навчання, виховання, лікування.

        Також ПМПК здійснює консультативно-методичну допомогу батькам, педагогам, працівникам соціально-реабілітаційних служб, для дітей з  особливими потребами дошкільного та шкільного віку.


Переглядів: 676 | Дата: 21.12.2012

20 грудня 2012 року на базі методичного кабінету відділу освіти відбулося відкриття міської педагогічної виставки «Сучасна освіта Житомирщини 2013». Робота виставки проходила в два етапи. І етап – презентація і огляд виставкових матеріалів навчальних і дошкільних закладів міста, психологічної служби. ІІ етап – науково-практична конференція. На виставці була присутня методист центру загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Кирилюк Раїса Олександрівна, яка відзначила зростання якості виставкових матеріалів, відповідність сучасним тенденціям освіти. Автори найкращих робіт були нагороджені грамотами, відзначені подяками.

    Виставкові матеріали знаходитимуться в методичному кабінеті до 15 січня, і всі бажаючі матимуть змогу ознайомитись з ними. Кращі доробки педагогів  будуть презентовані на обласній виставці «Сучасна освіта Житомирщини 2013».


Переглядів: 527 | Дата: 21.12.2012
Щиро вітаємо переможця обласного етапу Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика ученицю 8 класу загальноосвітньої школи №10 Дорфман Олену. Зичимо перемог у Всеукраїнському конкурсі!
Переглядів: 695 | Дата: 21.12.2012

З метою удосконалення педагогічної майстерності, розвитку  творчості та ініціативи вчителів  в місті пройшов І етап Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2013».

Щиро вітаємо переможців:

в номінації 

«Французька мова» - Кузнєцову Надію Іванівну (міська гімназія),

«Музичне мистецтво» - Каленського Андрія Михайловича (ЗОШ№2), 

«Фізика» - Ущапівського Ярослава Васильовича (НВК№12), 

«Інформатика» - Каленського Віктора Степановича (ЗОШ№10), 

«Російська мова» - Шуляренко Тетяну Петрівну (ЗОШ№8). 


Зичимо перемог в обласному конкурсі!

 


« 1 2 ... 100 101 102 103 104 »