Головна » Архів матеріалів

Cемінар-практикум для вчителів інформатики

Переглядів: 550 | Дата: 21.03.2013

20 березня на базі НВК№12 був проведений семінар-практикум для вчителів інформатики міста з теми: "Розвиток критичного мислення  у дітей на уроках інформатики".

Протягом практичної частини учасники семінару відвідали урок вчителя Залізко О.М. в 10 класі.

Теоретична частина семінару включала в себе обговорення питань сучасних тенденцій розвитку освіти з проблемної теми семінару. Також педагоги ознайомилися із результатами участі команд учнів в конкурсах та олімпіадах.


Переглядів: 708 | Дата: 21.03.2013
15 березня на базі загальноосвітньої школи №5 був проведений семінар-практикум для вчителів української мови та літератури на тему: "Впровадження акметехнологій на уроках української мови та літератури з метою розвитку творчих здібностей учнів".
Протягом семінару були реалізовані як теоретичні, так і практичні форми роботи.
Впровадження акметехнологій продемонстрували на уроках вчителі Бондарчук О.М., Бовсуновська О.І.
"Круглий стіл" педагогів включав такі актуальні питання, як "Особистісно-орієнтовані технології навчання у процесі вивчення української літератури (ЗОШ №1), "Нетрадиційне проведення уроків зв'язного мовлення" (ЗОШ №8).
Творчу лабораторію вчителів ЗОШ №5 презентувала Стретович Н.І.
В межах семінару до відзначення Шевченківських днів учні 9-го класу під керівництвом Мосейкіної В.П. представили "Драму кохання Т.Г.Шевченка".
Підсумовуючи роботу семінару, педагоги зробили висновок, що акметехнології покликані сформувати в людини стійку потребу в самореалізації, саморозвитку, що є кроком в досягненні життєвого успіху.

Переглядів: 595 | Дата: 21.03.2013
14 березня на базі загальноосвітньої школи №11 був проведений семінар-практикум вчителів фізичного виховання на тему: "Компетентність вчителя фізичної культури як умова підвищення якості освіти".
Під час практичної частини учасники заходу відвідали  урок Ялюхової Т.В. який був проведений в 5-му класі.
На теоретичній частині семінару педагоги обговорили заплановані теоретичні питання з проблемної теми  та ознайомились з підготовленими доповідями вчителів.


Переглядів: 524 | Дата: 21.03.2013

13 березня з метою пропаганди та розвитку дитячого екологічного руху, духовного розвитку школярів через відродження та збереження народних звичаїв, обрядів і традицій пов’язаних з навколишнім середовищем на базі Коростенського міського ліцею проходив міський етап конкурсу учнівських колективів екологічної просвіти навчально - виховних закладів міста Коростеня.

         Третє місце вибороли команди Коростенської міської гімназії та ЗОШ №10,  друге - розділили екологічні агітколективи Коростенської міської станції юних натуралістів та НВК№12.

Переможцем визнано агітколектив Коростенського міського ліцею, який буде представляти наше місто на обласному етапі конкурсу.


Переглядів: 1124 | Дата: 21.03.2013

11 березня на базі ЦРД №4 відбулося методоб’єднання вихователів дошкільних груп з питання емоційно-ціннісного розвитку. Тема зустрічі  «Повернемо казку дітям». Керівник  методоб’єднання, вихователь-методист ДНЗ №11 Виговська Л.В., розкрила присутнім зміст казкотерапії як технології, яка дає змогу здійснювати величезний емоційний, навіть, лікувальний вплив на дитину, проводити корекційно-відновлювальну та розвивально-виховну роботу з дітьми, надавати їм психологічну допомогу. Практичним психологом ЦРД №4 Мороз О.Д. було продемонстровано заняття на розвиток емоційної сфери «Добринки і Злинки».

Присутні на зустрічі педагоги поділилися враженнями від перегляду та досвідом щодо впровадження елементів казкотерапії у власній роботі. Зокрема, педагоги ДНЗ №14, 12, 21 Голубовська Л.В., Возна Т.Л., Брославська Л.Ю.  презентували свої напрацювання у вигляді теоретичних доповідей, практичних розробок та дидактичних ігор на розвиток емоційно-вольової сфери. Керівник психологічної служби відділу освіти Василенко Т.О. наголосила на актуальності впровадження інноваційних технологій у практику роботи вихователів та практичних психологів дошкільних закладів.

Підсумком зустрічі стало вироблення методичних рекомендацій по впровадженню казкотерапії як  технології, форми і методи роботи з казкою, можливості її використання на заняттях, прогулянках тощо.


Переглядів: 689 | Дата: 21.03.2013
З вересня 2012 року по лютий 2013 року з метою активізації роботи з учнівською молоддю щодо формування екологічної культури, ціннісного ставлення до біорізноманіття, залучення до практичної природоохоронної роботи та збереження орнітофауни  в навчально-виховних закладах міста Коростеня та Коростенській міськСЮН проведена  щорічна Всеукраїнська акція "Годівничка".

  В ході акції було виготовлено і  вивішено 477 годівничок,  надруковані статті в місцеву пресу (вчителя біології ЗОШ№ 8 Грищук Юлії Вікторівни), проведені шкільні і міський конкурси на кращу годівничку, малюнок,  фотороботу, поробку, вірш, оповідання про птахів, на кращу розробку заняття та сценарій свята про зимуючих птахів. Вихованці Коростенської міськСЮН брали участь у Великому зимовому обліку птахів, свої спостереження висвітлили на сайті Товариства охорони птахів. Найактивнішими учасниками акції стали ЗОШ№1,2, Коростенська міська гімназія, СЮН,ЗОШ№7,8, Коростенський міський ліцей.


Переглядів: 551 | Дата: 11.03.2013

Після зимових холодів летить світла і чарівна Весна. Вона пробуджує у душах людей щирі та ніжні почуття, бо Весна настає не тільки в природі, а й у серцях тих, хто здатен відчувати красу.
 Наближається перше весняне свято - Міжнародний жіночий день, свято мам, бабусь, сестричок, колег. Порадіти приходу весни зібралися учні та вчителі школи № 2 м. Коростеня, провівши конкурсно - розважальну програму " Міс - Весна". Неординарність свята полягала в тому, що участь у ньому брали наші вчителі, що особливо сподобалося учням. Програма передбачала п*ять конкурсів, а саме: " Візитка",  "Моє хоббі",  "Я б вчинила так...",  "Музичний конкурс",  " Василина Премудра".  Учасниці проявили себе не тільки як хороші вчителі, а й талановиті майстрині,гарні артисти, які постійно перебувають у пошуках чогось нового на шляху до самовдосконалення. У перервах між конкурсами свої вітання мамам, вчителям , надсилали учні нашої школи. Присутні мали змогу насолодитися  "ніжною" поезією, романтичними піснями, запальними танцями. В залі панувала тепла, дружня атмосфера, що сприяло хорошому настрою.Учні з радістю та захопленням вболівали за своїх вчителів. Всі конкурсантки - переможниці,  нагороджені в таких номінаціях: «Міс усмішка»; «Міс чарівність»; «Міс грація»; «Міс привабливість». Ми щиро їх вітаємо,адже вони у нас найкращі!


Переглядів: 1067 | Дата: 11.03.2013

З вересня 2012 року по лютий 2013 року з метою активізації роботи з учнівською молоддю щодо формування екологічної культури, ціннісного ставлення до біорізноманіття, залучення до практичної природоохоронної роботи та збереження орнітофауни  в навчально-виховних закладах міста Коростеня та Коростенській міськСЮН проведена  щорічна Всеукраїнська акція "Годівничка".

  В ході акції було виготовлено і  вивішено 477 годівничок,  надруковані статті в місцеву пресу (вчителя біології ЗОШ№ 8 Грищук Юлії Вікторівни), проведені шкільні і міський конкурси на кращу годівничку, малюнок,  фотороботу, поробку, вірш, оповідання про птахів, на кращу розробку заняття та сценарій свята про зимуючих птахів. Вихованці Коростенської міськСЮН брали участь у Великому зимовому обліку птахів, свої спостереження висвітлили на сайті Товариства охорони птахів. Найактивнішими учасниками акції стали ЗОШ№1,2, Коростенська міська гімназія, СЮН,ЗОШ№7,8, Коростенський міський ліцей.

В міському конкурсі визнано кращі роботи в номінаціях, які представлені на обласний етап  акції:

«Краща годівничка» - Вдовиченко Іван, 6-Б клас Коростенської міської гімназії;

Лукашевич Юлія, СЮН;

«Краща фоторобота» - Дученко Ольга, 10-Б клас ЗОШ№1;

Горелов Максим, 6-А клас Коростенської міської гімназії;

Садова Тамара, 5-А клас ЗОШ№7;

«Кращий малюнок» - Ярошовець Олена, 5-Б клас Коростенської міської гімназії;

Саух Тетяна, 5-Б клас Коростенської міської гімназії;

Вигівська Вікторія, 7-Б клас ЗОШ№1;

Жданюк Назарій, 7-Б клас ЗОШ№1;

Лиса Дар'я, 1-А клас ЗОШ№2;

 «Краща поробка» -Столеренко Владислав, 5-Б клас Коростенської міської гімназії;

«Кращий вірш» - Шипат Ірина, 5-Б клас Коростенської міської гімназії;

      Матюха Діана, 10-Б клас ЗОШ№1;

«Краще оповідання про птахів» - Саух Тетяна, 5-Б клас Коростенської міської гімназії;

Косянчук Марина, 8-А клас ЗОШ№1;

Мартинюк Катерина, 8-А клас ЗОШ№1;

Васьківська Дарина, 9-А клас ЗОШ№2;

Котова Галина, 11 клас ЗОШ№2.

«Краща розробка заняття» - Дзюба Людмила Олександрівна, вчитель біології ЗОШ№2;

«Кращий сценарій свята про зимуючих птахів» - Ходаківська Вікторія Олегівна, класний керівник 5-Акласу ЗОШ№2;

Забродська Катерина Миколаївна, керівник гуртків міськСЮН;

Методичні рекомендації по виготовленню годівниць:

Белякова Лариса Валеріївна, керівник гуртків міськСЮН.



Переглядів: 757 | Дата: 11.03.2013

06.03.2013 р. у дошкільному навчальному закладі №8 пройшов заключний міський етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів «Вихователь року - 2013».

Конкурс проходив з метою підтримки творчої праці вихователів, підвищення їх професійної компетентності, популяризації педагогічних здобутків. За звання кращого вихователя змагалися сім педагогів дошкільних навчальних закладів міста: Колотюк Л.П. з ДНЗ №14, Романчук Л.Д. з ДНЗ № 19, Кутерженко Н.М. з ДНЗ № 20, Кривонос Л.М. з ДНЗ № 8, Корж Н.М. з ЦРД № 17, Павловська Л.І. з ДНЗ №21, Миронова А.П. з ЦРД №18.

Кожен учасник представив на розгляд журі пакет матеріалів з власного досвіду роботи, виконав тестові завдання з фаху та методики дошкільного виховання, презентував свій досвід роботи

У своїх виступах кожна з конкурсанток прагнула якнайповніше викласти свої знання методики, уміння, накопичений досвід.

Критеріями оцінювання стали рівень професійної майстерності, досягнення успіхів у доцільності застосування інноваційних методів і прийомів, пошук сучасних ефективних форм організації навчального процесу та підходів, зорієнтованих на розвиток особистості.

Переможцем конкурсу стала вихователь ЦРД № 18 Миронова Антоніна Павлівна.

Конкурс пройшов в теплій, дружній атмосфері, за активної підтримки колег конкурсанток

Сподіваємось, що вдале починання дасть хороші паростки і переможець міського конкурсу «Вихователь року – 2013» здобуде призове місце і в обласному етапі конкурсу.

Участь у конкурсі – це завжди потужний імпульс у професійному зростанні, пошук нових шляхів реалізації завдань сучасної дошкільної освіти Ми пишаємося нашими конкурсантками. Це вони плекають майбутнє рідного міста. Ерудовані, прогресивні, комунікабельні та толерантні, вони присвячують своє життя найсвятішому на землі – Дитині. А діти – наше майбутнє.


Переглядів: 686 | Дата: 11.03.2013

01 березня 2013 на базі навчально-виховного комплексу №12 методичний кабінет організував практичний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему: «Інноваційна діяльність заступника директора в світлі акмеологічного підходу».Освітяни стали активними учасниками майстер-класу «Технологія саморозвитку особистості», який провела заступник директора з науково-методичної роботи Балема Т.П.; брейн-рингу «Юні хлопці і дівчата – держави вірні козачата», який підготував вчитель предмета  Захист Вітчизни Галицький О.Б. Учасники семінару відвідали відкриті уроки  колег: Гурської Т.П. - урок української мови «Світ без диваків змалів би і змілів би, чи ходити треба рівно по тротуарах ?», 10-А клас; Камінської Ю.М. - урок української літератури «Пейзаж у творах українських письменників», 11-Б клас; Хомутовської С.В. - урок математики «Додавання та віднімання раціональних чисел», 6-А клас;  Ярмолюка Д.В.- урок фізичної культури «Гімнастика», 10-А клас; Ущапівського  Я.В. - урок фізики «Побудова зображень, що дає тонка лінза», 7-Б клас.  Для гостей була організована дитяча виставка. Під керівництвом педагога-організатора Петренко С.М.  виступила дружина юних пожежників. Педагоги з захопленням  взяли участь в майстер-класі з квілінгу, який провела Дзига Л. М. Семінар отримав високу оцінку учасників семінару.


« 1 2 ... 98 99 100 101 102 103 104 »