Головна » Архів матеріалів

Усі керівники шкіл будуть атестовані до 2017 року

Переглядів: 531 | Дата: 25.09.2013
Міністерством освіти і науки України внесено зміни до Типового положення про атестацію педагогічних працівників. Відповідний наказ набирає чинності 30 вересня 2013 року.

Згідно з наказом МОН регіональним департаментам освіти і науки необхідно забезпечити організацію та проведення до 1 вересня 2017 року атестацію керівників навчальних закладів та їх заступників, призначених на посади до 30 вересня 2013 року.

У роз’ясненнях МОН щодо застосування норм положення про атестацію зазначається, що при плануванні організації атестації керівних кадрів доцільно врахувати дату призначення на посаду керівника (заступника керівника) навчального закладу, строки проведення атестації з предметів, які вони викладають, строки проведення державної атестації навчальних закладів тощо.

Також у МОН звертають увагу керівників місцевих органів управління освітою на те, що призначенню на посади керівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів має передувати їх атестація.

До Типового положення також внесено зміни, які стосуються атестації всіх педагогічних працівників. Зокрема, встановлено, що атестація педагогічних працівників, які за основним місцем роботи та в навчальних закладах, де вони працюють за сумісництвом, обіймають однакові посади, здійснюється за основним місцем роботи.

Запроваджено норму, відповідно до якої позачергова атестація педагогічних працівників може проводитися за поданням відповідного органу управління освітою.

Встановлено, що кваліфікаційна категорія та педагогічне звання, присвоєні педагогічному працівнику за результатами атестації, можуть змінюватися лише за рішенням атестаційної комісії.

Переглядів: 519 | Дата: 20.09.2013
Житомирський державний технологічний університет  проводить "День відкритих дверей" у суботу 28 вересня 2013 року.
Більш детальну інформацію можна переглянути <тут>
В цей час під егідою Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти відбудеться тренувальне тестування з математики.
Переглядів: 655 | Дата: 12.09.2013

Внимание, вебинары.

Уважаемые пользователи. Сообщаем, что 9, 10, 11, 12, 13 сентября 2013 года состоятся вебинары на тему: 

"Переход в новый учебный год. Создание статистического отчета ЗНЗ-1 в программе КУРС: Школа"  в 14:00  

  • Подготовка к переходу в новый учебный год;
  • Создание 2013/2014 учебного года;
  • Внесение необходимых изменений;
  • Создание и отправка отчета ЗНЗ-1.
В  15:00 ответы на вопросы.

ВІдеоматеріали Вебінарів можна переглянути

Вебинары на тему "Переход в новый учебный год. Создание обязательных статистических отчетов в программе КУРС: Школа":
28.08.2013 (14:00): скачать    смотреть
29.08.2013 (14:00): скачать    смотреть
30.08.2013 (14:00): скачать    смотреть
05.09.2013 (14:00): скачать    смотреть

Вебинары на тему "Переход в новый учебный год. Создание статистического отчета ЗНЗ-1 в программе КУРС: Школа":
11.09.2013:              скачать    смотреть

Переглядів: 562 | Дата: 03.09.2013

29 серпня в залі засідань Коростенського міськвиконкому відбулася серпнева конференція педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів міста Коростеня. Почесними гостями вчительського зібрання були міський голова Москаленко Володимир Васильович, секретар міської ради Ходаківський Віктор Васильович, заступник міського голови Дзиґа Олександр Олексійович.

Перед учасниками конференції виступила начальник відділу освіти А.В. Краснокутська. Алла Володимирівна доповіла про розвиток освіти у місті в 2012-2013 навчальному році, зупинилась на проблемах педагогічної діяльності, намітила напрямки розвитку освіти на новий навчальний рік. Слова щирої вдячності висловила педагогам, вихованці яких стали переможцями Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсів, спортивних змагань.

Кращим творчо працюючим педагогам було вручено премію С. Іванова. Нагороди отримали й педагогічні колективи: у номінації «Школа року» - міська гімназія, ЗОШ №10; серед дошкільних закладів кращим визнано ДНЗ № 8.

Найбільш хвилюючим моментом стало вшанування ветеранів праці, яких проводжали на заслужений відпочинок. А освітянську родину поповнили випускники вузів – молоді спеціалісти, яким того дня вручили трудові книжки.

Свято прикрасили композиції осінніх квітів, дитячі посмішки та чарівна музика. А наприкінці конференції для освітян міста пролунав веселий шкільний дзвоник.


Переглядів: 547 | Дата: 03.09.2013

Відповідно до статті 16 Закону України "Про загальну середню освіту" 2013/2014 навчальний рік розпочинається 1 вересня святом - День знань - і закінчується не пізніше 1 липня.

Навчальні заняття організовуються за семестровою системою: 

І семестр - з 2 вересня по 27 (28 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) грудня

ІІ семестр - з 13 січня по 30 (31) травня. 

Впродовж навчального року для учнів проводяться канікули: 

осінні з 28 жовтня  по 3 листопада,  

зимові з 30 грудня по 12 січня,   

весняні з 24 по 30 березня.

Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах (2 - 5 червня), навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах (2 червня - 13 червня) і державної підсумкової атестації випускників початкової (13 - 22 травня), основної (2 - 16 червня) і старшої (23-29 травня) школи.

Вручення документів про освіту рекомендуємо провести для випускників 9-х класів - 18-19 червня, 11-х класів - 31травня -1 червня.

З урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління освітою можуть змінюватись структура навчального року та графік учнівських канікул, зокрема, проведення для учнів 1 класу додаткових тижневих канікул; навчальну практику та навчальні екскурсії за рішенням закладу можна провести в інші терміни, або впродовж навчального року.


Переглядів: 476 | Дата: 12.08.2013
Про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру 2013/2014 навчального року

Лист МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ № 1/9-349 від 20 травня 2013 року
Переглядів: 519 | Дата: 05.08.2013

З 06.11.2012 року вступив в дію Закон України «Про засади державної мовної політики», яким передбачено при вступі в навчальні заклади вказувати мову навчання.

Тому, при подачі заяв в 1 клас загальноосвітнього навчального закладу потрібно обов’язково вказати мову навчання Вашої дитини.


Переглядів: 643 | Дата: 21.04.2013

Минулого тижня у ЗОШ №7 відбувся  Тиждень фізики. Проведенню предметного тижня передує  велика підготовча робота протягом тривалого часу. Згідно річного плану школи в цьому навчальному році тиждень проходив з 08.04. по 12.04.2013 року. Протягом зазначеного терміну відбулося чимало цікавих та повчальних заходів. Наприклад, під час демонстрацій тематичних презентацій учні мали змогу покинути рамки шкільної програми та вивчити на багато більше. Таким чином учні СЗШ №7 поглибили свої знання в таких темах, як: теплоенергетика; способи збереження енергетичних ресурсів, ядерна енергетика, Сонце.  

Крім того  учням була надана можливість використати свої знання та вміння і прийняти участь у різноманітних фізичних конкурсах. Конкурсні роботи вражали неординарністю інтерпретації незмінних законів у життя, глибиною знань та фантазією.

Цікаво та надзвичайно активно пройшов позакласний захід «Щасливий випадок». Завдяки якому учні 9-Б класу довели свою кмітливість та ґрунтовні знання в заданій темі.

Тиждень фізики та астрономії – це тиждень тісної співпраці вчителя та

учнів. Предметні тижні приносять незабутні враження не лише тим учням, які вже вивчають фізику і астрономію, а й тим, які незабаром будуть це робити. Різноманітні фізичні явища, досліди, прилади викликають неймовірне захоплення, а також заохочення до вивчення фізики.


Переглядів: 635 | Дата: 21.04.2013
«Усе в природі має свою душу»

Мистецтво є одкровенням людини,

а  природа  є   одкровенням   Бога. 

Анрі  Пуанкаре.                                                        

Весна стрімко йде по землі. Все живе вітає її дзвінким хором.  Радісно співають пташки, стрімко розлилася  бурхлива річка, рослини  прокидаються  після  зимового сну і починають  дихати. Весна дзвенить не тільки водою, але й пташиним галасом. Найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона завжди чарувала й чарує, хвилювала й хвилює людину. Нещодавно  в бібліотеці ЗОШ №2 був проведений урок  на морально-етичну  тематику «Усе в природі має свою душу». Учні  2-го класу мали змогу розширити свої знання про природу  і навколишній  живий світ, почути  цікаву  інформацію про життя  дивовижних  тварин, проявити кмітливість в розгадуванні  загадок, ребусів,  прийняти участь  у веселих  іграх і отримати  призи. Прислухаємось до шепоту блакитної води, зелених дібров, до співу дзвінкоголосих пташок, до запаху і розмаїття квітів,і зрозуміємо -  усе це дорога серцю, ні з чим незрівнянна природа рідного краю. Споглядаючи красу, досконалість і гармонію навколишнього світу – від зоряного неба до зеленого листочка – розуміємо, що все це творіння є результатом роботи Творця. 


Переглядів: 1050 | Дата: 27.03.2013
Відповідно до плану роботи міського  методичного кабінету на базі  загальноосвітньої школи №3 та міської гімназії 26 березня  2013 року стартував  «Аукціон педагогічних ідей». У рамках його роботи вчителі, що атестуються, демонстрували свій фаховий рівень, творчість, надбання, обмінювались  досвідом, педагогічними знахідками Даний захід стимулює вчителів до самовдосконалення та творчого зростання.


« 1 2 ... 97 98 99 100 101 ... 103 104 »