Головна » Архів матеріалів

«Відкритий світ» оголосив школи-переможниці конкурсу ІІ етапу Національного проекту.

Переглядів: 582 | Дата: 03.02.2014
Метою конкурсу був відбір шкіл до ІІ етапу Національного проекту «Відкритий світ». Всього у конкурсі взяло участь понад 4 тисячі навчальних закладів. Це означає, що Національний проект охопив майже мільйон українців. Вчителі, школярі та їх родини стали активними учасниками конкурсу, а це близько 230 тисяч учнів середніх загальноосвітніх закладів, 460 тисяч батьків та 18 тисяч вчителів. 
Навчальні заклади м.Коростеня також взяли участь у цьому проекті. Як результат - міська гімназія, ЗОШ №9 та ЗОШ №10 потрапили до списку 2000 шкіл, які отримають мультимедійні комплекси.
Наступним кроком у реалізації ІІ етапу Національного проекту «Відкритий світ» буде проведення тендерів на вибір постачальника обладнання для шкіл – інтерактивних дошок, комп’ютерів учителів, цифрових лабораторій та мережевого устаткування. Обрані на конкурсній основі постачальники перевірятимуть дотримання технічних умов школами-переможницями, встановлять та налаштують обладнання. 
Список переможців: http://form.educom.ua/
Більш детально про конкурс: http://www.educom.ua/uk-ua/news/vidkritij-svit-ogolosiv-shkoli-peremozhnici-konkur/
Переглядів: 509 | Дата: 27.01.2014


Переглядів: 489 | Дата: 13.01.2014

Міністерство освіти і науки запустило безкоштовний інтернет-ресурс Яндекс. ЗНО, за допомогою якого учні можуть перевірити свої знання з предметів зовнішнього незалежного оцінювання, повідомляє Урядовий портал.

Проект заснований на офіційних матеріалах Українського центру оцінювання якості освіти і містить онлайн-тести з усіх навчальних предметів, за якими ЗНО проводили в 2010—2013 роки.

Завдання доступні російською та українською мовами. Інтернет-ресурс дозволяє визначити, скільки часу було витрачено на проходження онлайн-тестів, скільки завдань вирішено правильно, у відповідях на які питання допущені помилки, скільки балів було б набрано на реальному тестуванні.

Цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудетьсяз 3 по 27 червня, додаткова сесія — з 4 по 11 липня. На вибір абітурієнтів — 11 предметів: іноземна мова, українська мова та література, російська мова, математика, географія, біологія, фізика, історія України, хімія, всесвітня історія, світова література. Для проходження тестів можна вибрати не більше чотирьох предметів. Реєстрація на ЗНО — 2014 проходить з 3 січня по 5 березня.



Переглядів: 493 | Дата: 03.01.2014

Переглядів: 478 | Дата: 30.12.2013
Реєстрація осіб для проходження зовнішнього незалежного оцінювання (надалі – ЗНО) здійснюватиметься з 3 січня до 5 березня 2014 року.

Зовнішнє незалежне оцінювання бажаючих вступати в 2014 році до вищих навчальних закладів буде проводитися з таких предметів: українська мова і література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, географія, фізика, хімія, російська мова, світова література, одна з іноземних мов (за вибором): англійська, німецька, французька, іспанська.

Тести для зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії можуть бути перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовамисвітової літератури –російською мовою.

Якщо ви виявили бажання скласти тести з певного предмета однією з мов національних меншин, то під час проходження ЗНО отримаєте тестовий зошит, перекладений відповідною мовою. Тестовий зошит, укладений українською мовою, у такому разі не надається.

Кожен абітурієнт матиме право на складання тестів не більше як із чотирьох предметів.


Пункт реєстрації м.Коростеня


Населений пунктм. Коростень
Назва закладуВідділ освіти Коростенського міського виконавчого комітету
Адресам. Коростень, вул. Грушевського, 66
ПІБ реєстратораРудик Сергій Васильович
Телефон0(4142)-4-25-80
Графік роботиПонеділок - четвер: 13.30-17.00;  Пятниця: 8.00-17.00. 
Перерва: 12.00-13.00


Переглядів: 769 | Дата: 06.12.2013


Переглядів: 507 | Дата: 29.11.2013

29 листопада на базі загальноосвітньої школи №13 проведений практичний семінар для керівників навчальних закладів міста. Методичний захід був присвячений темі «Організація роботи по створенню умов успішного функціонування навчального закладу» й проходив під девізом «Успіх не йде до тебе, ти йдеш до успіху».

     Керівники навчальних закладів мали змогу відвідати уроки української мови та літератури, читання, математики, історії України, світової літератури, фізичної культури, англійської мови, обслуговуючої праці.

      Зацікавив директорів і виховний захід – ток-шоу «Все в твоїх руках» - організований старшокласниками.

      Протягом заходу педагоги ознайомилися із виставкою дитячих робіт, а також виставкою педагогічної творчості «Сучасна освіта Житомирщини».

       Віра Миколаївна Волошенко, директор ЗОШ №13, презентувала творчу лабораторію керівника ЗНЗ.

        Під час «круглого столу» Кульбіда Наталя Леонідівна, директор міського ліцею, доповіла про шляхи подолання труднощів й обмежень в діяльності керівника школи. А запропонована методичним кабінетом метрика «Квадрат функцій» дозволила директорам шкіл проаналізувати свою діяльність відповідно до основних функцій: організаторської, координаційної, контролю, піклування, стимулювання.

Семінар проходив в атмосфері творчості та ділової співпраці.


Переглядів: 610 | Дата: 20.11.2013
Документ "Типова інструкція можна завантажити <тут>



МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

№ 1239 від 28 серпня 2013 року

Про затвердження Типової інструкції
з діловодства у загальноосвітніх навчальних
закладах усіх типів і форм власності

Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року № 1242 "Про затвердження Типової інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади", пункту 106 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 778, та з метою встановлення єдиних вимог до ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах, наказую:

1. Затвердити Типову інструкцію з діловодства у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності, що додається.

2. Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (Удод О. А.) спільно з департаментом загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України (Єресько О. В.) розробити єдині зразки обов’язкової ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності.

3. Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, обласним, міським, районним органам управління освітою, керівникам загальноосвітніх навчальних закладів забезпечити дотримання вимог цієї Інструкції.

4. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти України від 26 червня 2000 року № 240 "Про затвердження Інструкції з ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів".

5. Департаменту організаційно - аналітичного забезпечення і взаємодії із засобами масової інформації та громадськими об’єднаннями (Марченко А. В.) в установленому порядку зробити відмітку в архівних справах.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра освіти і науки України Жебровського Б. М.

7. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр Д. В. Табачник


Переглядів: 550 | Дата: 20.11.2013
раїнський конкурс «Учитель року», Положення про Всеукраїнський конкурс «Учитель року», затвердженого рішенням колегії Міністерства освіти і науки України від 25 червня 2010 року №6/1-19 та рішення колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.06.13 №2/1-19 з 11.11.2013 по 15.11.2013 в м. Коростені був проведений конкурс "Учитель року 2014".

Основними завданнями Конкурсу є:

виявлення талановитих вчителів, їх підтримка та заохочення;

удосконалення фахової майстерності, стимулювання творчого самовдосконалення вчителів;

сприяння інноваційній діяльності в системі загальної середньої освіти;

піднесення ролі вчителя в суспільстві та підвищення престижу вчительської професії;

привернення уваги місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості до проблем освіти;

популяризація педагогічного досвіду найкращих вчителів.

Переможцями міського етапу стали:

- номінація "Світова література" - Шубіна Т.І. (ЗОШ №9)

- номінація "Географія" - Галицька Л.І. (Міський ліцей)

- номінація "Трудове навчання" - Козинець В.О. (НВК№12)

- номінація "Директор школи" - Кульбіда Н.Л. (Міський ліцей)

- номінація "Початкові класи":

1 м. Волківська І.М. (ЗОШ №2)

2 м. Антоненко С.В. (Міська гімназія)

3 м. Невмержицька Т.І. (ЗОШ №8)
« 1 2 ... 95 96 97 98 99 ... 103 104 »