Головна » 2019»Листопад»23 » Нарада з організації якісного та безпечного харчування в закладах освіти міста
12:48
Нарада з організації якісного та безпечного харчування в закладах освіти міста
22 листопада 2019 року у приміщенні актової зали Коростенської міської гімназії відбулася розширена нарада керівників закладів освіти та відповідальних осіб за організацію харчування з проблеми «Запровадження системи НАССР у закладах освіти».
У нараді взяли участь представники Коростенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області та Коростенського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Перед присутніми виступила начальник відділу освіти Краснокутська Алла Володимирівна з питань організації харчування дітей у закладах освіти міста.
Про результати здійснення санітарно-епідеміологічного нагляду в закладах освіти міста розповіла начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Коростенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Заїнчківська Оксана Миколаївна.
Сучасні вимоги до безпечності харчових продуктів, умови зберігання та транспортування, організації і контролю технологічних процесів приготування страв (запровадження системи НАССР) розкрила начальник Коростенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Васьківська Наталія Андріївна.
Результати лабораторних досліджень на харчоблоках закладів освіти оголосила лікар-епідеміолог Коростенського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» Зіневич Людмила Сергіївна.
Про нормативно-правову базу організації харчування дітей у закладах освіти та організацію роботи щодо впровадження системи НАССР в закладах освіти розповіла головний спеціаліст відділу освіти Кагукіна Ірина Миколаївна.
На розробленні, документуванні й упровадженні програм-передумов системи НАССР зупинилася головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька Оксана Олександрівна.
Увагу присутніх на нараді було спрямовано на питання безпечності, визначення процесів та об’єктів ризиків та здійснення відповідних заходів контролю.