Головна » Архів матеріалів

Про затвердження Положення про золоту медаль «За високі досягнення у навчанні» та срібну медаль «За досягнення у навчанні»

Категорія: Відділ освіти | Переглядів: 521 | Дата: 20.04.2015
Про затвердження Положення про золоту медаль «За високі досягнення у навчанні» та срібну медаль «За досягнення у навчанні»

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

17 березня 2015 року № 306

Про затвердження Положення про золоту медаль «За високі досягнення у навчанні» та срібну медаль «За досягнення у навчанні»

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 
31 березня 2015 р. за № 354/26799

 

Вiдповiдно до , з метою приведення нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть до законодавства України

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про золоту медаль «За високi досягнення у навчаннi» та срiбну медаль «За досягнення у навчаннi», що додається.

2. Визнати таким, що втратив чиннiсть, , зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 19 грудня 2000 року за № 924/5145.

3. Управлiнню зв’язкiв з громадськiстю та забезпечення дiяльностi Мiнiстра (патронатна служба) (Загоруйко Ю.А.) в установленому порядку зробити вiдмiтку у справах архiву.

4. Департаменту загальної середньої та дошкiльної освiти (Кононенко Ю.Г.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України у встановленому законодавством порядку.

5. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Полянського П.Б.

Мiнiстр 
С.М. Квiт

Більш детально http://pedrada.com.ua/regulations/2340/2585/2586/437113/


Категорія: Відділ освіти | Переглядів: 483 | Дата: 20.04.2015
Про затвердження Порядку визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

16 березня 2015 року № 300

Про затвердження Порядку визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 
31 березня 2015 р. за № 359/26804

 

Вiдповiдно до , з метою забезпечення об’єктивного визначення результатiв зовнiшнього незалежного оцiнювання

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок визначення результатiв зовнiшнього незалежного оцiнювання, що додається.

2. Департаменту вищої освiти (Коровайченко Ю. М.) подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра Совсун І. Р.

4. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

Мiнiстр 
С. Квiт

 

Більш детально http://pedrada.com.ua/regulations/2340/2585/2586/437112/


Категорія: Відділ освіти | Переглядів: 566 | Дата: 17.04.2015

Одного разу Сократа запитали: «Що для людини найцінніше і найважливіше в житті – багатство чи слава?» Великий мудрець відповів: «Ані багатство, ані слава не роблять людину щасливою. Здоровий жебрак щасливіший за хворого короля». І це дійсно так. Здоров'я - це одвічна молодість і свіжість, посмішка на обличчі і бадьорий крок. Та саме за молоддю - майбутнє країни. Здорова молодь - здорове майбутнє.



15 квітня привітно та тепло зустріла учасників УІІІ міського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» ЗОШ№2, директор якої – Кузнецова О.В.  Мета заходу – виявлення, обмін і розповсюдження кращого досвіду з профілактики запобігання негативним проявам серед дітей і молоді.

Згідно з програмою фестивалю учні змагалися у конкурсах: літературно-музично-спортивних та вікторинах.

Розпочала виступи команда загальноосвітньої  школи №2, задавши справжній дух фестивалю, який відчувся у виступах інших команд, більшість з яких були позитивно зорієнтованими. Учасники фестивалю намагалися довести, що ідея здорового способу життя має бути у всьому. Адже всі знають, що спорт, рух, творчість - прекрасна альтернатива пагубних звичок. Тематика виступів була спрямована на формування безпечної поведінки, розповсюдження позитивних ідей збереження здоров’я.

Абсолютним переможцем у конкурсі літературно-музично-спортивних міні-композицій стала команда  міського ліцею (кер.Рябушенко О.В.).

Грамотами були нагороджені команди-переможці за зайняте:

IІмісце – команда міської гімназії (кер.Козак Т.О.);

 

IIIмісце –команда загальноосвітньої школи №2 (кер.Слюсар О.М.);

IIIмісце – команда  міської гімназії №7 (кер.Клименко Ж.І.).

Також були нагороджені окремими подяками «За активну участь» команди ЗОШ№1 (кер.Карпенко О.А.), ЗОШ№5 (кер.Ущапівська Н.М.), ЗОШ№9 кер.Пригодська Л.М.).

Команда-переможець міського  ліцею буде представлена від м. Коростеня на обласному етапі Всеукраїнського  фестивалю-конкурсу  «Молодь обирає здоров’я».


Категорія: ДНЗ | Переглядів: 592 | Дата: 15.04.2015
Засідання жіночого клубу «Анна-Марія»

15 квітня 2015 року на базі центру розвитку дитини №17 відбулося чергове засідання жіночого клубу «Анна-Марія», яке було присвячено темі «Мистецтво бути щасливою».

   Із вступним словом виступила головний спеціаліст відділу освіти Зубрицька Оксана Олександрівна. Вона зазначила, що клуб існує багато років, який об’єднує не просто жінок, а жінок-освітянок, жінок-керівників дошкільних закладів. Діяльність клубу покликана привернути увагу до гендерних проблем, і насамперед допомогти жінці реалізувати себе в суспільстві як особистість у будь-якій сфері діяльності. Сучасний світ дає жінці чимало можливостей, але й кидає нові виклики. Вона мусить поєднувати освіченість і високі професійні якості з чуйністю дружини та матері. У кожної представниці прекрасної половини людства є власні секрети, як поєднати жіночість і професійну наполегливість, материнство й кар'єру.
   У сьогоднішньому непростому житті, сповненому проблем, стресів, переживань, недуже легко бути завжди спокійною, врівноваженою, уважною до всіх і при тому мати гарний вигляд, бути привітною, люб’язною, толерантною. Як запобігти кризам та розчаруванням, утриматись у важких ситуаціях «на плаву», не втратити оптимізму та віри, про це йшлося у виступі президента клубу Сорочинської Галини Адамівни.
   З порадами «Як допомогти собі під час переживання кризи» виступила практичний психолог ЦРД №17 Якухно Р.В. Коли саме настає життєва криза, як з нею боротися та як тут допомогти собі, учасники засідання послухали думку фахівця.
Також присутнім було запропоновано взяти участь у дискусії «Суто жіночі проблеми». Жінки обговорили, якими їх бачать і хочуть бачити чоловіки, про що вони сперечаються, про що мовчать, а про що гордо виголошують, на що натякають подарунками, а про що навіть самі не здогадуються.
   Жіночою красою завжди захоплювалися художники, поети. Тому у котрий раз присутні мали змогу зустрітися з місцевою поетесою Цепковою Галиною Василівною, членом Національної спілки письменників України, чиї вірші допомагають відчути красу й безмежність світу, піднятися над буденністю, доторкнутися до величного та вічного. 
   Учасників засідання щиро вітали маленькі господарі закладу, дарували свої пісні, танці, Великодні привітання.


Категорія: Відділ освіти | Переглядів: 499 | Дата: 10.04.2015
Графік проведення незалежного оцінювання 2015 року

 

Графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання визначається згідно з затвердженим Міністерством освіти календарним планом проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2015 році.

У 2015 році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури відбудеться 24 квітня. ЗНО з інших предметів відбудеться з 3 червня по 26 червня 2015 року.

Дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року:

Предмет (сесія)

Дата проведення

Українська мова і література

24 квітня (п’ятниця)

Французька мова

3 червня (середа)

Німецька мова

5 червня (п’ятниця)

Іспанська мова

8 червня (понеділок)

Англійська мова

10 червня (середа)

Математика

12 червня (п’ятниця)

Російська мова

15 червня (понеділок)

Біологія

17 червня (середа)

Історія України

19 червня (п’ятниця)

Фізика

22 червня (понеділок)

Географія

24 червня (середа)

Хімія

26 червня (п’ятниця)


Визначення результатів ЗНО

Обробка бланків відповідей та визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання учасників зовнішнього тестування з української мови та літератури здійснюватиметься з 25 квітня до 15 травня 2015 року.

Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури відбудеться не пізніше 15 травня 2015 року.

Розгляд апеляційних заяв щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури розпочнеться з дня офіційного оголошення результатів.

Оголошення результатів учасників зовнішнього незалежного оцінювання з інших предметів здійснюватиметься з 16 червня до 08 липня 2015 року.

Апеляційні заяви від учасників тестування, яких не задовольнили отримані результати ЗНО, будуть розглядатись починаючи з 20 червня 2015 року.

Додаткова сесія ЗНО для учасників, які не змогли взяти участь у основній сесії тестування з поважних причин, пройде у період з 9 червня до 9 липня 2015 року.

Оголошення результатів учасників додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться не пізніше 16 липня 2015 року.


Категорія: ЗНЗ | Переглядів: 537 | Дата: 06.04.2015
Подорож до Малина, або продовжуючи славні традиції…

30 березня у Коростені нарешті розпочалися весняні канікули, такі довгоочікувані як для учнів, так і для вчителів. Саме тому  педагогічний колектив Коростенського міського колегіуму вирішив часу даремно не гаяти і вирушити  на екскурсію до міста Малина. ... Читати далі »

Категорія: Профком | Переглядів: 609 | Дата: 03.04.2015
Спартакіада працівників освіти міста Коростеня

02 березня на базі навчально - виховного комплексу №12 відбулася спартакіада серед працівників освіти з чотирьох видів спорту: волейболу, шахах, настільному тенісу, армрестлінгу. ... Читати далі »

Категорія: ДНЗ | Переглядів: 889 | Дата: 30.03.2015
Семінар – практикум

26 березня 2015 року на базі дошкільного навчального закладу №1 пройшов семінар-практикум для вихователів груп раннього віку "Сучасні підходи до організації навчально-розвивальної роботи в групах раннього віку". ... Читати далі »

Категорія: Методичний кабінет | Переглядів: 506 | Дата: 20.03.2015
Семінар для керівників навчальних закладів

19 березня на базі методичного кабінету був проведений проблемний семінар для керівників навчальних закладів на тему: «Культура керівника: психологічні аспекти». ... Читати далі »

Категорія: ДНЗ | Переглядів: 773 | Дата: 20.03.2015
Методоб’єднання на тему: «Формування природничо-екологічної компетенції дошкільників»

18 березня на базі ЦРД №18 відбулося третє засідання методоб’єднання з проблеми «Формування природничо-екологічної компетенції дошкільників» для вихователів старших груп.

На даному засіданні розглядалося питання з формування природничо-екологічної компетенції дошкільників засобами експериментально-дослідницької діяльності у природі. Теоретичний блок захопив питання пов’язані з плануванням, структурою пошуково-дослідницької діяльності, етапами впровадження у роботу з дітьми старшого дошкільного віку, з якими виступила керівник методоб’єднання Воробйова Т.А.

Практично-інформаційний блок містив у собі перегляд заняття, метою якого було розкрити природничо-дослідницьку діяльність як чинник пізнавального розвитку дошкільників. Це стовідсотково вдалося зробити вихователю Петренко Наталії Анатоліїні із своїми вихованцями. Діти показали свої знання в області створення Землі, космосу, виникнення вулканів та гір, застосуванні гірських порід.

Учасники засідання взяли активну участь у проведенні інтерактивних ігор, які були направлені на уточнення знань щодо умов формування природничої компетенції, форм і методів роботи з дітьми, що сприяють реалізації освітньої лінії «Дитина у природному довкіллі».  


« 1 2 ... 88 89 90 91 92 ... 103 104 »